string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kwakman: ‘Nog niet eerder meegemaakt’.

Maandag 08 augustus 2011 om 08:41

Aanvoerder Kees Kwakman en doelman Brian van Loo waren na het verloren duel in Kerkrade tamelijk beduusd over het wedstrijdverloop. Van Loo 'was het zich op de bal kwijt' bij de vrije trap en 'de tweede goal was niet eens een kans', aldus Kwakman.

Brian van Loo: “Als je het eerste uur terugkijkt, dan mag je die wedstrijd nooit weggeven. Maar het laatste half uur van ons leek nergens meer op. Het leek wel alsof het kaarsje langzaam uitging en dat we het niet meer op konden brenegen. Roda was met tien man gewoon de betere. Met zoveel kansen is het heel zonde om achteraf met lege handen te staan.”
Zijn uitleg bij de 1-1: “De situatie bij de vrije trap van Fledderus stond eerst goed. Maar op het laatste moment gingen twee spelers van Roda trekken en duwen aan de rand van de muur. Ik was totaal het zicht op de bal kwijt en de bal verdween in de hoek. Het spel zag er lange tijd heel fris en strijdbaar uit. Maar het laatste half uur waren we dat helemaal kwijt. Zo zie je maar weer. Je brengt jezelf in de problemen als je niet doet waar je sterk in bent.”
Kees Kwakman: “Als je die kansen niet maakt, dan is die wet in de voetballerij dat ie aan de andere kant kan vallen. Als je continu de bal kwijt raakt, dan wordt je zelfs tegen tien man achteruit gedrukt. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt. Ik heb het besef nog helemaal niet dat we hebben verloren. De wedstrijd zat helemaal in de zak. Alles sprak in ons voordeel.”
“Het laatste half uur was slordig, we verloren de bal veel te makkelijk voorin. Zij krijgen die vrije trap door een domme overtreding. Dat was voor hen de enige manier om een goal te maken. De tweede goal was ook niet eens kans. Tom Hiariej krijgt de bal ongelukkig tegen zijn knie. Dat overkomt je dan ook nog.”

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard