string(9) "claudebot"

Kwakman: ‘Hetzelfde liedje’.

Maandag 22 augustus 2011 om 09:21

FC Groningen speelde zaterdagavond met 2-2 gelijk in Breda. Na een 2-0 voorsprong bij rust kwam NAC binnen een kwartier na rust op gelijke hoogte. We spraken debutant Johan Kappelhof, Maikel Kieftenbeld en Kees Kwakman na afloop.

Johan Kappelhof: “Ik heb gemende gevoelens over mijn debuut. Aan de ene kant was het mooi, het was een droom van mij. Aan de andere kant speelden we gelijk waar we drie punten hadden moeten hebben. In de eerste helft stond het redelijk. Maar in de tweede helft waren we in de eerste tien minuten van de baan.”
“De trainer belde mij zaterdagmiddag. Ik was in Amsterdam. Hij vroeg mij of ik naar Breda kon komen. Rond zes uur hoorde ik dat ik er rekening mee moest houden dat ik zou spelen. Het was zeker een verrassing voor me. Maar je moet professioneel zijn en er staan.”
Maikel Kieftenbeld: “We geven in de tweede helft veel te makkelijk de goals weg. Terwijl we precies wisten wat we konden verwachten. NAC gaat druk zetten, vliegt er bovenop, zet een extra spits in. Er ontstaan dan grote ruimtes op het middenveld. Maar dan is het absoluut niet goed zoals wij de kleedkamer uitkomen. We laten het weer een wedstrijd worden terwijl we in de eerste helft het duel geheel naar onze hand hadden gezet.”
Kees Kwakman: “In de eerste helft speelden we bij vlagen weer fantastisch. Maar het begint een beetje hetzelfde liedje te worden. Kijk, je kunt niet van ons verwachten dat we vier of vijf goals maken. Maar je begint er wel een beetje moedeloos van te worden dat je zo elke keer een voorsprong weggeeft. Nu houden we er tenminste nog een punt aan over.”
 
“We moeten de banden terug bekijken, analyseren wat er fout ging en zeker het goede voetbal niet vergeten. Maar het wordt nu wel eens tijd dat we ons echt gaan belonen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus