string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kundig bestuurder Jan Masman overleden.

Dinsdag 15 september 2009 om 15:03

In de 247ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen Derby van het Noorden, neemt hij de activiteiten van de komende week door, waaronder de eerste clinic van het nieuwe seizoen en benoemt hij het overlijden van Jan Masman.

“We zijn natuurlijk bijzonder opgetogen met de winst op sc Heerenveen, van afgelopen zaterdag. Niet alleen omdat het de Derby van het Noorden is, maar vooral omdat wij de punten goed konden gebruiken met het oog op de stand op de ranglijst. De sfeer in het stadion was uitstekend en op een enkel incident na is alles prima verlopen. De meer dan duizend supporters en de grote groep sponsors hebben zich in het stadion meer dan goed vermaakt.”

Debutanten
“De winst in Heerenveen was belangrijk, maar we zijn nog lang niet daar waar we willen zijn. Vrijdagavond wacht ons alweer de volgende tegenstander. Dan treden we aan tegen Willem II en de wedstrijd in Tilburg is traditioneel heel lastig voor FC Groningen. De redactie van FC Groningen TV ging op zoek naar een mogelijke verklaring hiervoor en de antwoorden hierop zijn in een reportage te zien op woensdagavond vanaf 18.15 uur op Eredivisie Live. In die uitzending is ook ruime aandacht voor een terugblik op de wedstrijd van zaterdag waarbij mensen aan het woord komen over de derby en met een speciale camera werden de Deense debutanten Morten Nordstrand en Thomas Enevoldsen gevolgd.”

Betrokken
“Afgelopen weekend werden wij opgeschrikt door het bericht van het overlijden van Jan Willem Masman. Hij was van 1995 tot 2003 voorzitter van de Raad van Toezicht en Advies van FC Groningen. Ook na deze periode bleef Masman nauw betrokken bij het wel en wee van de club en was hij nog zeer regelmatig te gast in Euroborg. Masman was een kundig bestuurder en in zijn periode lagen er lastige vraagstukken op tafel en was de positie van de club een totaal andere dan nu. Masman heeft met zijn inbreng een belangrijke stempel gedrukt op de ontwikkeling van de club.”

Nieuwe elftalfoto
“Vanmiddag (dinsdag – red.) is er in Euroborg een nieuwe elftalfoto gemaakt. Door de diverse mutaties in de selectie vonden we het gepast na het sluiten van het transferwindow op 1 september de selectie en staf opnieuw op de foto te zetten. Naast de nieuwelingen Mike Zonneveld, Thomas Enevoldsen en Morten Nordstrand ontbrak op de foto die afgelopen zomer was gemaakt Oluwafemi Ajilore vanwege een langere vakantie en is in een later stadium Jeffrey Rijsdijk officieel toegevoegd aan de eerste selectie. Daarnaast is Shkodran Metaj inmiddels verhuurd aan RKC Waalwijk. Voor ons reden genoeg om een nieuwe teamfoto te maken, die onder meer gebruikt zal worden voor uitingen zoals in de programmagidsen bij thuiswedstrijden.”

Clinic
“Morgen (woensdag – red.) wordt in samenwerking met supermarktketen C1000 de eerste clinic van het nieuwe seizoen gehouden. Vanaf 17.30 uur zullen Sepp De Roover, Fredrik Stenman en Nicklas Pedersen te gast zijn bij VV Grijpskerk. FC Groningen TV zal ook hier bij aanwezig zijn. Morgenmiddag is er voor de zakelijke relaties van FC Groningen een clublunch in Euroborg. Hieraan nemen dertien bedrijven deel. Ondergetekende zal morgenochtend een lezing verzorgen voor Rabobank Noord-Drenthe.”

Personeelsuitje
“Donderdag zullen de kantoren van FC Groningen gesloten zijn in verband met een personeelsuitje. Het personeel zal een dag verblijven op Ameland, het Waddeneiland dat tevens maatschappelijk partner is van FC Groningen en één van onze shirtsponsors. De club is die dag niet te bereiken, maar het lunchrestaurant in Euroborg is bijvoorbeeld wel gewoon geopend.”

“Vrijdag neemt Roel Hazewinkel officieel afscheid als adjunct-directeur van het Noorderpoortcollege Euroborg. Hazewinkel was vanuit zijn functie voorzitter van het Platform Euroborg, het periodieke overlegorgaan van alle gebruikers van het Euroborg-complex. FC Groningen zal vrijdag met een delegatie vertegenwoordigd zijn.”

FC Groningen Junior Club
“In de herfstvakantie, die op maandag 19 oktober start, organiseert de FC Groningen Junior Club verschillende activiteiten. De handtekeningenmiddag is vol, hiervoor kun je je helaas niet meer opgeven. Er zijn nog wel kaartjes beschikbaar voor de bioscoopfilm ‘Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot’ op 19 oktober. Tevens kunnen leden zich nog inschrijven voor de voetbalclinic op 21 oktober en de rondleiding op 22 oktober. Meer over de inhoud van deze activiteiten en andere informatie is te lezen op de pagina van de Junior Club, te vinden in het menu rechtsboven op deze website.”

Jubileum
“Tot slot willen wij ook vanaf deze plaats de aandacht vestigen op het 25-jarige bestaan van de Supportersvereniging FC Groningen. Rondom de thuiswedstrijd tegen Vitesse, op zondag 27 september, zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd en na afloop van dit competitieduel zal er een feest zijn in het Supportershome. FC Groningen zal ook de nodige aandacht schenken aan het jubileum van de Supportersvereniging.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’