string(9) "claudebot"

Kruisbandletsel voor Andersson; seizoen voorbij.

Maandag 26 januari 2009 om 15:05

Een dag na de 1-0 overwinning op Ajax kregen Petter Andersson en FC Groningen slecht nieuws te horen. Bij de botsing die de middenvelder aan het einde van de wedstrijd had, heeft hij zwaar knieletsel opgelopen. De voorste kruisband van de linkerknie is afgescheurd en de mediale band is beschadigd. Andersson moet geopereerd worden en is maandenlang uitgeschakeld.

Bij een ultieme poging om in de slotfase een uitbraak van Ajax te voorkomen, kwam Andersson aan de zijlijn hard in botsing met een tegenstander. De Zweed maakte daarbij zelf de overtreding, maar raakte op ongelukkige wijze zwaar geblesseerd. Hij moest na het laatste fluitsignaal per brancard van het veld worden gedragen. Vandaag (maandag red.) heeft de Groningen-speler een MRI-scan laten maken en is de diagnose gesteld. Trainer Ron Jans spreekt van “een grote tegenslag”en “een lange revalidatie.”
Zwaar aangeslagen
Andersson zelf is uiteraard zwaar aangeslagen. “Ik wist al meteen dat het niet goed zat”, haalt hij de situatie uit de slotfase van de wedstrijd terug voor ogen. “Mijn knie was direct stijf, kon hem niet meer bewegen en ik had veel pijn. Vannacht heb ik nauwelijks geslapen. Uit de MRI is gebleken dat de voorste kruisband kapot is. Dat was eigenlijk geen verrassing voor me. Je wilt echter positief blijven en je hoopt dat het niet is wat je voelt en dat het misschien alleen kniebandletsel is. Helaas het is het ‘worst case scenario’ geworden.”
Andersson verwijt het zichzelf. “Ik wil de tegenstander blokken, maar kom met mijn passen verkeerd uit. Daarom zet ik met mijn verkeerde been de tackle in. Ik ben dom geweest, maar het is nu eenmaal gebeurd. De komende dagen ga ik met mensen uit mijn omgeving overleggen over de operatie en het revalidatieproces. We gaan een chirurg zoeken en dan een plan opstellen. Ik weet nog niet of ik naar Zweden ga of in Nederland blijf.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus