string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

“Krant met oplage van half miljoen”.

Dinsdag 12 augustus 2008 om 15:10

In de 193ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op het verloop van de voorbereidingsperiode van het eerste elftal. Daarnaast belicht hij de informatievoorziening rond Eredivisie Live en introduceert hij de Green White Bengels.

“Afgelopen zaterdagmiddag werd er in Roden een nuttige wedstrijd gespeeld, tegen het Belgische Dender. Er was wederom veel publiek afgekomen op de wedstrijd, waarin de FC voor de derde maal verloor. Uiteraard begrijpen we dat de supporters van FC Groningen graag een winnend team willen zien, maar er wordt niet voor niets een oefenprogramma afgewerkt. Het team heeft deze tijd nodig om automatismen in te slijpen in wedstrijden en trainingen en de nieuwe jongens moeten wennen aan elkaar en aan het team.”
“Uiteindelijk mag de ploeg worden afgerekend op vrijdag 29 augustus, wanneer de competitie start met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Deze week staan er wedstrijden tegen topamateurclubs op het programma. Vanavond (dinsdag – red.) wordt geoefend bij hoofdklasser Harkemase Boys. Op vrijdagavond is FC Groningen in Harderwijk te gast bij VVOG dat uitkomt in de Eerste Klasse en jarenlang in de Hoofdklasse speelde.”
TCN-trainingsveld
“De scouting is nog steeds op zoek naar een linkshalf/linksback die de eerste selectie kan versterken. Momenteel hebben we echter nog niet direct een speler op het oog en het is nog maar de vraag of we de beoogde speler voor het sluiten van de transfermarkt, op 31 augustus, zullen vinden. Wij gaan geen speler halen ‘om het halen’. Deze speler moet duidelijk van toegevoegde waarde zijn en wij kunnen het budget maar een keer besteden.”
“Aankomende donderdagmiddag traint de eerste selectie voor het laatst in Haren. De selectie heeft er ruim vijf weken getraind en dit is opnieuw naar volle tevredenheid verlopen. We hebben weer voortreffelijk kunnen werken op een goede grasmat. En daarnaast was de ontvangst van vv Haren zeer correct en bijzonder gastvrij. Vanaf zaterdag is het eigen TCN-trainingsveld weer beschikbaar en zal de eerste selectie terugkeren op het Europapark.”
Kwartfinales
“Voor twee spelers van FC Groningen is het echte werk al begonnen. Oluwafemi Ajilore en Sepp De Roover zijn beiden basisspelers in de Olympische Elftallen van Nigeria en België en bereiken morgen (woensdag – red.) bij winst de kwartfinales van de Olympische Spelen.”
“Ook FC Groningen A1 verblijft momenteel in Azië. De ploeg neemt deel aan een jeugdtoernooi in het Japanse Hiroshima, maar verzorgde ook een clinic voor de plaatselijke jeugd en heeft door het reizen en het bezoek aan culturele bezienswaardigheden al veel indrukken opgedaan. Op het toernooi won de A1 van Hiroshima Select en verloor het van Chivas uit Mexico. Vandaag volgt het derde en laatste duel met Sanfreche uit Hiroshima. Donderdag keert de ploeg terug uit Japan. Al met al een fantastische ervaring voor het team, dat over anderhalve week de competitie opent tegen Feyenoord.”
Eredivisie Live
“De promotiecampagne voor Eredivisie Live is in volle gang. Naast de reclamespots op televisie en in diverse andere media doet de club er natuurlijk ook alles aan zoveel mogelijk abonnees te interesseren voor het nieuwe voetbalkanaal. Zo worden bij alle oefenduels van FC Groningen flyers uitgereikt, zal op de Open Dag op zondag 24 augustus een promotieteam prominent aanwezig zijn en zal er een huis-aan-huiskrant verschijnen.”
“Deze speciale editie van het FC Groningen Journaal zal verschijnen in de provincies Groningen en Drenthe en op alle Waddeneilanden en heeft een oplage van circa 500.000. Hierin is ruim aandacht voor Eredivisie Live en bovendien voor het oefenduel van FC Groningen tegen het Belgische KV Mechelen dat op donderdag 4 september wordt gespeeld in Euroborg. Voor dit duel hebben seizoenkaarthouders tot en met woensdag 20 augustus de mogelijkheid voor 5 euro hun eigen plaats te reserveren via TicketBox of internet.”
Green White Bengels
“FC Groningen krijgt steeds meer jonge fans en daardoor wordt de FC Groningen Junior Club alleen maar groter en groter. Om voor iedereen leuke activiteiten te blijven organiseren bestaat de fanclub daarom sinds vorig seizoen uit twee verschillende groepen. Een groep voor jonge supporters tot dertien jaar en een groep voor de iets oudere leden.”
“Voor de jongste supporters tot dertien jaar is er de FC Groningen Junior Club, die al 4.500 leden telt. De leden vanaf die leeftijd vormden vorig jaar de Junior Club 13+ . Deze groep begon het seizoen al met 700 leden. Echte fans verdienen ook een stoere naam. Daarom zal de naam 13+ dit seizoen verdwijnen. Green White Bengels is de nieuwe, coole, naam voor de groep leden ouder dan dertien jaar.”
Hof van Saksen Security
“Enige tijd geleden meldden we in deze nieuwsbrief dat ons beveiligingsbedrijf Preventief een opdrachtgever had gevonden in Hof van Saksen. Gisteren (maandag – red.) is een aantal medewerkers fulltime aan de slag gegaan onder de naam Hof van Saksen Security. In overleg met Hof van Saksen is besloten het beveiligingspersoneel te integreren in de organisatie en de medewerkers op die manier onderdeel uit te laten maken van het bedrijf. De dochteronderneming van Phanos is een belangrijke opdrachtgever van Preventief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’