Koude douche voor FC Groningen tegen VVV-Venlo.

Zaterdag 22 februari 2020 om 22:47

FC Groningen reeg de kansen tegen VVV-Venlo met name voor rust aan elkaar, maar stond na 90 minuten voetbal tegen de verhouding in met lege handen. Oussama Darfalou maakte in de slotfase van het duel de enige treffer. Tomas Suslov debuteerde voor de FC.

200222EOC4945

De Trots van het Noorden liet vanaf het eerste fluitsignaal de aanvallende intenties zien. Joel Asoro mikte een voorzet vanaf de linkerkant in de beginfase tot twee keer toe net naast het doel. Ahmed El Messaoudi testte niet veel later de kwaliteiten van de keeper en ook Ramon Pascal Lundqvist schoot van binnen het strafschopgebied net aan de verkeerde kant langs de paal.

De FC drukte de tegenstander heel ver terug en bleef de gehele eerste helft kansen creëren. Spits Daishawn Redan leek na ruim een half uur zijn eerste in het groen-witte shirt te maken, maar keeper Thorsten Kirschbaum hield de inzet op miraculeuze wijze voor de doellijn tegen. Ook Daniël van Kaam kon als eindstation van wederom een flitsende aanval niet doeltreffend afdrukken waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

Ook na rust ging de belegering van de FC op de Limburgse tegenstander door. In tegenstelling tot de eerste helft lukte het de Trots van het Noorden niet om tot grote kansen te komen. Redan was twintig minuten voor tijd dichtbij, maar kwam net een teenlengte tekort om een ingooi van Bart van Hintum doeltreffend te verlengen. Trainer Buijs bracht een kwartier voor tijd met Mo El Hankouri en Romano Postema aanvallend verse krachten.

De FC bleef op zoek naar het doelpunt, maar het was uiteindelijk VVV-Venlo dat in één van de spaarzame momenten dat het in het strafschopgebied van FC Groningen kwam, kon scoren. Oussama Darfalou verlengde een lange bal van achteruit met zijn hoofd. De inzet vloog over de uitkomende Sergio Padt in het doel, 0-1. Direct daarna debuteerde Tomas Suslov in het eerste van FC Groningen, maar het lukte de invaller niet om verandering in de stand te brengen.