string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kostic schiet Beloften naar derde plek.

Maandag 13 mei 2013 om 21:49

Jong FC Groningen is het seizoen geëindigd op de derde plek van de ranglijst. Jong Ajax werd in Amsterdam met 2-0 verslagen. Filip Kostic scoorde voor rust en na rust. Het was de laatste wedstrijd voor trainer Dick Lukkien als coach van de Beloften.

In Amsterdam speelde Jong FC Groningen met zes spelers uit de B-kern, twee A-junioren en drie spelers van de eerste selectie. In de eerste helft kwamen de gasten op voorsprong door een rake afstandsknal van Filip Kostic, die van twintig meter raak schoot: 0-1.
Na de pauze was Jong Ajax de betere ploeg, maar wist Stefan van der Lei met zijn defensie het doel schoon te houden. Hilal Ben Moussa trof nog eens een Amsterdamse doelpaal en in de slotfase bepaalde Kostic met zijn achtste treffer van het seizoen de eindstand op 0-2.
Paco van Moorsel, die vanavond niet in actie kwam, werd topscorer van zijn team met tien treffers. De defensie van de FC hield voor de elfde keer in 29 duels de nul achterin. De derde plek is een evenaring van de beste prestatie in de Eredivisie uit 2010/2011 toen de Beloften eveneens als derde eindigden.
Op dinsdag 21 mei wordt in Ten Boer nog een laatste oefenduel gespeeld tegen Omlandia. Aanvang is 19.00 uur. Trainer Dick Lukkien wordt volgend jaar opgevolgd door Paul Raveneau. Lukkien blikte terug op het seizoen: “Trots en tevreden dat ik een jaar met deze jongens heb mogen werken.” Het merendeel van de selectie treft hij volgend seizoen overigens opnieuw als assistent van Erwin van de Looi bij het eerste elftal.
Opstelling Jong FC Groningen
Van de Lei; Batbay, Letschert, Hateboer, Johansson; Ben-Moussa, Boutzamar, Van Nieff; Kostic, Christovao (87’ Mennega), Schet.
Rest bank: Potveer, Francisco, Luis Pedro, Van Leijenhorst, Abdulahi.
Scores: 29’ Kostic 0-1, 83’ Kostic 0-2.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard