string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kostic: ‘Doelpunt gaf me extra energie’.

Vrijdag 11 april 2014 om 23:13

FC Groningen won vrijdagavond met 2-1 van NAC Breda door een doelpunt in blessuretijd van Filip Kostic. Eerder had de Servische buitenspeler al een strafschop verdiend die werd verzilverd door Nick van der Velden. Beide doelpuntenmakers waren zeer blij met de overwinning.

Kostic werd door de supporters in Euroborg uitgeroepen tot Essent Man of the Match en mocht de mooie bos bloemen in ontvangst nemen. “Ik ben heel blij want het was een moeilijke wedstrijd,” zegt Kostic. “We kwamen op 1-0 door een goede penalty van Van der Velden. Ik werd gevloerd in het strafschopgebied dus vond de strafschop terecht. Na het doelpunt werd het spel wel minder en zakten we wat terug.”
Soldaat
Kostic maakte in de slotminuut van de wedstrijd toch nog het winnende doelpunt. Daarna zette de aanvaller een sprint in om de goal aan de overkant van het veld met de Tonny van Leeuwen-tribune te vieren. “Ik maakte een groet naar het publiek, als een soldaat. Ik moest eerst honderd meter rennen en voelde dat wel in mijn benen, maar het doelpunt gaf me extra energie om het te doen. Het was een zeer belangrijke overwinning waardoor we een goede stap hebben kunnen zetten richting play-offs.”
Nick van der Velden zette FC Groningen vanaf de strafschopstip op voorsprong. De opluchting na het doelpunt was groot. “Ik weet dat Ten Rouwelaar een penaltykiller is. Dat maakte het lastig en ik dacht eerst aan een stift. Dat heb ik maar niet gedaan en de strafschop ging gewoon hard en in de hoek.”
Laatste stap
Van der Velden heeft het hele seizoen al het vertrouwen gehad dat FC Groningen de play-offs gaan halen en het team is door de overwinning tegen NAC heel dichtbij. “Ik heb er alle vertrouwen in. Dat heb ik vanaf het begin gezegd en nu moeten we de laatste stap ook maar zetten. Een overwinning in de laatste minuut met het publiek er vol achter geeft in ieder geval een heerlijk gevoel.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard