string(9) "claudebot"

Kostic: ‘Altijd voor de overwinning gaan’.

Vrijdag 13 september 2013 om 11:23

FC Groningen maakt zich op voor de Derby van het Noorden. Afgelopen donderdag keerden de laatste internationals terug op het trainingsveld en richtte de ploeg van trainer Erwin van de Looi het vizier op sc Heerenveen. Eén van de spelers die afgelopen week voor zijn land uitkwam, was Filip Kostic.

Kostic speelde vorig weekend met Jong Servië een kwartier mee in de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus. Kostic heeft de laatste zes officiële wedstrijden van FC Groningen in de basisopstelling gestaan en is sindsdien meerdere malen geselecteerd voor het nationale elftal. Kostic is na een druk interlandweekend weer volledig gefocust op de wedstrijd tegen sc Heerenveen.
Reizen
“Het vele reizen, is af en toe best inspannend, maar het blijft natuurlijk een eer om voor je land uit te komen. Ik ben dinsdag teruggekomen en woensdag hadden we een dag rust. Dat was prettig om me weer volledig op te laden. Vanaf donderdag ben ik weer vol aan de bak gegaan.”
De linksbuiten maakte vorig jaar zijn debuut voor FC Groningen in Heerenveen en heeft in Servië meer ervaring met grote wedstrijden. “Ik heb de wedstrijden tegen Rode Ster en Partizan gespeeld. Dat zijn de grote wedstrijden, maar ik ga zo’n wedstrijd hetzelfde in als tegen wie dan ook. Of het nu een derby is, of een wedstrijd tegen een andere tegenstander, we moeten altijd voor de overwinning gaan.”
Moeilijke wedstrijd
Filip Kostic werd door FC Groningen gehaald als opvolger van Dusan Tadic. Tadic is de laatste Groningse doelpuntenmaker in het Abe Lenstra Stadion. Wellicht kan Kostic zijn landgenoot ook hierin opvolgen, al zal dat geen gemakkelijke opgave zijn. “Ik verwacht zondag een moeilijke uitwedstrijd, maar we gaan er alles aan doen om in Heerenveen een goed resultaat neer te zetten. Ik weet dat deze wedstrijd veel betekent voor de supporters in Groningen. Voor het team en voor de supporters willen we niets liever dan de drie punten meenemen naar huis.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus