Koppositie eDivisie op het spel in eDerby van het Noorden

9 maart 2020

FC Groningen neemt het vanavond (maandag) om 21.00 uur in de eDivisie op tegen sc Heerenveen. De inzet van deze eDerby van het Noorden is de koppositie van de ranglijst. Beide ploegen zijn na twee speelrondes nog zonder puntverlies. Het duel is vanavond live te zien op de mainstream van het YouTube-kanaal van de eDivisie.

FC Groningen heeft een goed record tegen de Friese opponent. De Trots van het Noorden, vertegenwoordigd door Nick den Hamer en Levy Frederique, bereikte tijdens Season I eerder dit kalenderjaar de eDivisie Finals door sc Heerenveen in de play-offs met duidelijke cijfers te verslaan.

Tijdens de reguliere wedstrijd in Season I, eind vorig kalenderjaar, won FC Groningen ook in een rechtstreeks duel die als één van de meest spectaculaire partijen van de eDivisie ooit wordt betiteld. Nick den Hamer keek met nog een kwartier gametime te spelen tegen een ruime achterstand aan, maar maakte liefst drie goals in tien minuten waardoor hij alsnog met de winst aan de haal ging. Een bijna onmogelijke prestatie in FIFA 2020.

Den Hamer behaalde vorig seizoen de finale van de eDivisie. De FC’er versloeg in de kwartfinale van dat seizoen tijdens een bloedstollende partij zijn concurrent uit Heerenveen.

De FC heeft dus een goed record tegen de Friezen, al zijn de wedstrijden stuk voor stuk altijd spannend geweest. De noordelijke clash is maandagavond om 21.00 uur te volgen via de mainstream van de eDivisie. Morgen, dinsdag 10 maart, speelt het duo Nick den Hamer en Levy Frederique de kraker tegen Feyenoord. Die wedstrijd is om dinsdag om 19.00 uur te zien, wederom op de mainstream.
 
De mainstream van de eDivisie is te bekijken via de volgende link: YouTube-kanaal eDivisie

EDerbyvanhetnoorden

Laatste nieuws