Koploper Spakenburg op bezoek bij onder-23; nog drie thuisduels

16 maart 2018

Zaterdag zijn er liefst vier wedstrijden op Sportpark Corpus den Hoorn. Achtereenvolgens de onder-13, onder-15 en onder-19 spelen thuis. De onder-23 neemt het vanaf 15.00 uur op tegen koploper Spakenburg. Onder-17 gaat op bezoek bij Feyenoord.

In het kader van zijn cursus Trainer/Coach I neemt assistent-coach Gerard Wiekens de coaching voor zijn rekening bij FC Groningen onder-23. “Maandag heb ik de training geleid,” vertelt Wiekens. “Dinsdag had ik cursus en donderdag was mijn ‘proeve van bekwaamheid’. Een combinatie van alle spelers van onder-23 en zeven van onder-19 ondergingen een tactische training. Het is onderdeel van mijn diploma. De training verliep goed dus dat deel heb ik nu binnen. In mijn groep ben ik een van de eersten die ook voor het onderdeel wedstrijd-coaching al beoordeeld wordt.”

Emotioneel
De onder-23 maakt een emotionele week door nadat vorige week bekend werd dat dochter Nova van collega-assistent-coach Antoine van der Linden op 6-jarige leeftijd was overleden. “De hele groep is er heel erg mee bezig. Zaterdag werd onze wedstrijd al afgelast en ’s avonds zijn we bij elkaar gekomen. Zondag hebben we als groep de wedstrijd bezocht. In de kleedkamer hangt een shirt met haar naam en al onze handtekeningen, dat we later aan de familie zullen overhandigen.”

Vrijdagmiddag was de voltallige groep met staf in Emmen aanwezig bij de uitvaart van Nova. “De trainingen van deze week en de wedstrijd van morgen zijn in die zin wel een bepaalde afleiding. Al zullen we morgen door de minuut stilte en ook de rouwbanden wel weer herinnerd worden aan het tragische overlijden.”

Koploper
Toch zal er zaterdagmiddag ‘gewoon’ gevoetbald worden tegen de koploper. “Het is een goed moment om te zien hoe we er als groep voorstaan, tegen het beste team van de competitie. Uit verloren we met 2-0. Ze zijn ontzettend sterk in de omschakeling. We hebben zelf een complete groep. De spelers die een tijdje geblesseerd waren, zijn allemaal weer een stukje verder. Met John de Wolf hebben ze een bekende trainer voor de groep staan.”

Programma opleiding zaterdag 17 maart

Thuis

FC Groningen o.13 - Zeeburgia (10.30 uur)
FC Groningen o.15 - Buitenveldert (12.15 uur)
FC Groningen o.19 - De Graafschap (12.30 uur)
FC Groningen o.23 - Spakenburg (15.00 uur)

Uit
Feyenoord - FC Groningen o.17 (12.00 uur)

programma17maart

Laatste nieuws