Koploper onder-19 klaar voor volgende ‘Engelse week’

26 september 2019

FC Groningen onder-19 won woensdagavond met 5-1 van buurman sc Heerenveen en is daarmee nog altijd de koploper in de Nike Eredivisie. De komende week is er opnieuw een midweeks programma en worden er drie competitieduels afgewerkt.

Het oudste jeugdteam van trainers Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers won woensdagavond op Sportpark Corpus den Hoorn met ruime cijfers van sc Heerenveen van coach Menno van Dam (voormalig coach FC Groningen onder-13). In de eerste helft maakte Giovanni Zwikstra een loepzuivere hattrick. Na de pauze scoorde hij nogmaals, waarna ook Leonel Miguel een duit in het zakje deed. Rein Smit bepaalde de eindstand op 5-1.

Na vier duels heeft FC Groningen onder-19 nu 10 punten en is daarmee koploper in de Eredivisie (najaar). De komende week staan er drie duels op de rol. Zaterdag om 15.00 uur gaat de FC op bezoek bij AZ in Wijdewormer en dinsdag wordt een bezoek gebracht aan Vitesse op Papendal. Zaterdag 5 oktober is NAC Breda te gast op Corpus den Hoorn.

Komende zaterdag, 28 september, gaat FC Groningen onder-17 op bezoek bij FC Utrecht. Aanvang is 14.30 uur. Na afloop van het duel gaan spelers en staf door naar de Amsterdam ArenA om daar het Eredivisieduel tussen de eerste elftallen van Ajax en FC Groningen bij te wonen. De onder-15 speelt zaterdagochtend om 10.30 uur uit bij vv Heerenveen. De onder-13 en onder-12 spelen thuisduels op Sportpark Corpus den Hoorn tegen respectievelijk Vitesse en De Graafschap. Aftrap respectievelijk om 11.30 uur en 12.30 uur.

twitter28sept

Laatste nieuws