Kooij voor derde keer naar Groningen

2 oktober 2019 / vandaag

FC Groningen – RKC Waalwijk is komende vrijdagavond (4 oktober) de eerste wedstrijd in speelronde 9 van de Eredivisie. De Trots van het Noorden gaat er alles aan doen om de drie punten tegen de promovendus in eigen huis te houden. Aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion is om 20.00 uur. Het duel met RKC Waalwijk wordt gefloten door scheidsrechter Joey Kooij.

Kooij is vrijdag voor de derde keer actief in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Eerder hanteerde Kooij de fluit tijdens de thuisduels van vorig seizoen met PEC Zwolle en De Graafschap. FC Groningen verloor het treffen tegen PEC met 1-0 en won met dezelfde cijfers later in het seizoen van De Graafschap. De scheidsrechter was nog nooit actief bij een uitwedstrijd van de FC.
 
Dit seizoen
Kooij floot dit seizoen tot op heden drie keer in de Eredivisie, waarin telkens de thuisploeg met een ruime overwinning van het veld stapte. De scheidsrechter gaf tijdens deze drie duels dertien gele kaarten en één strafschop. Rood hoefde de arbiter nog niet te trekken.
 
Kooij was eerder dit seizoen VAR tijdens de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Twente, waarin beide ploegen een strafschop misten en FC Groningen de wedstrijd met negen man uitspeelde vanwege twee rode kaarten.
 
Overige officials
Kooij wordt vrijdagavond in Groningen geassisteerd door assistent-scheidsrechters Rogier Honig en Michael Osseweijer. Ingmar Oostrom fungeert als vierde official terwijl Kevin Blom VAR is tijdens het duel. Blom wordt in Zeist geassisteerd door Richard Polman. Joey Kooij fluit aankomende vrijdag 4 oktober om 20.00 uur voor de aftrap van FC Groningen – RKC Waalwijk. 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws