Komende twee thuisduels nog zonder publiek

14 januari 2022

FC Groningen speelt de komende twee thuiswedstrijden helaas nog zonder publiek. Hoewel het nieuwe kabinet vrijdagavond diverse versoepelingen aankondigde omtrent de coronamaatregelen, is het bezoeken van betaald voetbal nog niet mogelijk. Dit betekent jammer genoeg dat FC Groningen in ieder geval zondag tegen PSV en aanstaande woensdag tegen N.E.C. - tijdens de achtste finales van het TOTO KNVB bekertoernooi -  in een lege Euroborg aantreedt. 

Helaas begint het nieuwe jaar zoals 2021 is geëindigd, met lege tribunes tijdens Eredivisiewedstrijden. Waar FC Groningen in de duels met PEC Zwolle en Feyenoord al in een lege Euroborg moest spelen, werd vrijdagavond (14 januari) bekend dat er geen directe versoepelingen zijn voor het bezoeken van evenementen, waaronder voetbalwedstrijden in stadions.
 
De huidige versoepelingen maken het wel mogelijk voor mensen om weer actief te gaan sporten in bijvoorbeeld sportscholen. FC Groningen heeft als maatschappelijke ambitie bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te lossen en roept haar achterban dan ook op om actief gebruik te maken van de sportmogelijkheden die er wél weer zijn en dus in ieder geval weer lekker te gaan sporten.
 
De Trots van het Noorden baalt enorm dat het haar trouwe achterban al zo lang moet missen en heeft goede hoop dat met de aangekondigde versoepelingen van vrijdagavond ook het bezoeken van sportwedstrijden in stadions binnen afzienbare tijd weer mogelijk is, wellicht onder bepaalde voorwaarden. Vanzelfsprekend blijft de club haar supporters informeren over de toegang van publiek bij wedstrijden.  

20211203GRONINGENZWOLLE004

Laatste nieuws