string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kom tijdig naar Euroborg; kassa’s 17u00 open; eerbetoon Piet Fransen.

Maandag 10 augustus 2015 om 17:01

Vandaag, woensdag 12 augustus, speelt FC Groningen de eerste competitiewedstrijd van 2015/2016 in Euroborg. Tegenstander is FC Twente. Het duel begint om 18.30 uur. In verband met de te verwachten verkeersdrukte wordt geadviseerd tijdig naar het stadion te komen. Voor de wedstrijd is er een eerbetoon aan Piet Fransen.

Eerbetoon Piet Fransen
Vorige week zondag overleed clubicoon Piet Fransen op 79-jarige leeftijd in zijn geboorteplaats Groningen. Fransen speelde tussen 1957 en 1973 in totaal 482 officiële wedstrijden voor GVAV en FC Groningen. Op zondag 2 augustus werd voorafgaand aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal één minuut stilte in acht genomen. Afgelopen vrijdagmiddag was de uitvaartplechtigheid in Euroborg.
Rond de wedstrijd zal er worden stilgestaan bij het overlijden van 6-voudig international Fransen. Er wordt een sober randprogramma afgedraaid in de aanloop naar FC Groningen-FC Twente en voorafgaand aan de wedstrijd zal het publiek worden verzocht één minuut te applaudisseren voor de verdiensten van Fransen voor de Trots van het Noorden. Net als tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zal FC Groningen spelen met rouwbanden.
Trapopgangen vrij houden
FC Groningen zal dit seizoen strenger gaan letten op het vrijhouden van de trapopgangen op de tribunes. Dit met het oog op de veiligheid van de bezoekers. In de Europa League wordt hierop door de UEFA ook extra op toegezien.
De trapopgangen dienen altijd te worden vrijgehouden. Het is niet toegestaan er te staan of te zitten. Medewerkers van FC Groningen zullen supporters hierop aanspreken.
We verwachten dat alle fans hieraan hun medewerking zullen verlenen en op de tribunes hun plekken zullen innemen.

Wapperaars
Be Quick 1887 D2 zal fungeren als officiële Essent wapperaars. Staat jouw team straks ook op het veld in Euroborg samen met de voetballers van FC Groningen? Essent en FC Groningen zijn opzoek naar Wapperaars van C-, D- en E-jeugdteams om FC Groningen te steunen tijdens hun wedstrijden in Euroborg. Geef je nu op door hier te klikken en misschien staat jouw team straks wel het Essent-shirt te wapperen op de middencircel in een bomvolle Euroborg!
Kassa’s geopend
De vrije kaartverkoop loopt tot en met de aanvang van de wedstrijd via de bekende kanalen, deze website, de FanCorner en de 33 FC Primera’s. Op de wedstrijddag, woensdag 12 augustus, openen de kassa’s om 17.00 uur bij Ingang 2. Ook het stadion opent de poorten om 17.00 uur. De wedstrijd begint om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen. Hij wordt geassisteerd door de heren Erwin Zeinstra en Jan de Vries. Vierde official is Rob Dieperink.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’