string(9) "claudebot"

KNVB publiceert concept-competitieprogramma.

Woensdag 04 juni 2014 om 09:44

De KNVB heeft het concept-competitieprogramma voor de Eredivisie seizoen 2014/2015 bekend gemaakt. In deze voorlopige opzet zou FC Groningen het nieuwe voetbalseizoen op zondag 10 augustus beginnen met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Een week later staat dan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2014/2015 op het programma. Op zondag 17 augustus zou dan Heracles Almelo de tegenstander moeten zijn in Euroborg. De eerstvolgende thuiswedstrijd daarop zou volgens het concept-programma op zondag 31 augustus zijn tegen Ajax. FC Groningen eindigt de reguliere competitie met een uitwedstrijd op zondag 17 mei tegen NAC in Breda. Van de zeventien thuisduels zou FC Groningen er volgens het concept-programma maar liefst zestien op zondagmiddag mogen spelen, de favoriete speeldag voor een meerderheid onder de FC Groningen-supporters.
Nieuwe opzet Europese tickets
Door veranderde regels van UEFA is er volgend jaar in de Eredivisie één Europees ticket minder te veroveren. Daardoor gaan de nummer vier tot en met zeven van de ranglijst meedoen aan de play-offs om Europees voetbal (in plaats van de nummer vijf tot en met acht). Daarnaast gaat de winnaar van de KNVB-beker rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League in het seizoen 2015/2016, terwijl de verliezend bekerfinalist zich op basis van deze prestatie vanaf volgend seizoen niet meer kwalificeert voor de Europa League.
Laatste wedstrijd
Doordat er in de zomer van 2015 geen EK of WK voor A-teams is, begint de competitie 2014/2015 een weekeinde later, dan in het afgelopen seizoen. De KNVB houdt wel rekening met een mogelijke kwalificatie van Jong Oranje voor het EK Onder-21, in juni 2015 in Tsjechië, door de competities uiterlijk twee weken voorafgaand daaraan te laten aflopen. Dit betekent dat de laatste wedstrijd in de play-offs zondag 31 mei 2015 is.
Speeltijden
In het nieuwe seizoen vinden er twee kleine veranderingen van de speeltijden plaats. Op de zaterdagen wordt er in plaats van op 18.45 uur om 18.30 uur afgetrapt en op de zondagen in plaats van 16.30 uur om 16.45 uur. Dit op verzoek van zendgemachtigde FOX Sports en in overleg met de clubs, om op deze wijze wedstrijden op hetzelfde kanaal beter op elkaar te kunnen laten aansluiten.
Op woensdag 11 juni presenteert de KNVB het definitieve competitieprogramma. Dan zullen ook de aanvangstijden bekend worden gemaakt.
Lees in het bestand hieronder het volledige concept-competitieprogramma voor de Eredivisie en Jupiler League seizoen 2014/2015.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus