string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

KNVB leidend in geval van vaststelling wedstrijden.

Dinsdag 22 december 2009 om 13:51

In de 261ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gang van zaken rond de afgelaste wedstrijd tegen sc Heerenveen, kijkt hij vooruit naar de bekerontmoeting met NEC en meldt hij de inbreng van FC Groningen bij twee grote acties ten bate van het goede doel.

“Hoewel wij er in de dagen ervoor alles aan hebben gedaan de derby tegen sc Heerenveen van afgelopen zondag door te kunnen laten gaan, werden we geklopt door de weersomstandigheden. De grasmat in Euroborg was door de dagenlange inzet van onze medewerkers en vrijwilligers bespeelbaar, maar de barre sneeuwbuien op zondagochtend maakten de wegen naar het stadion onbegaanbaar. Toen duidelijk werd dat de veiligheid van mensen in het geding zou komen op het moment dat de wedstrijd doorgang zou vinden, was er geen andere mogelijkheid de wedstrijd af te gelasten. Dat was een verstandige beslissing, die tot stand kwam in overleg met KNVB-directeur Henk Kesler.”
Bedanken
“Vanaf deze plaats willen wij alle mensen die zich tot en met zondagmorgen keihard hebben ingespannen om het stadion klaar te krijgen voor de wedstrijd van harte bedanken. De inzet en de betrokkenheid van alle medewerkers was hartverwarmend en toont eens te meer aan dat FC Groningen als club een sterke eenheid vormt.”
Procedure
“Rondom het al dan niet doorgaan van de wedstrijd hebben wij diverse reacties ontvangen, waarbij er al op zaterdag door mensen werd aangedrongen de derby af te gelasten, aangezien de weersvoorspellingen inderdaad toen al niet best waren. Wij vinden het daarom goed op deze plaats kort een toelichting te geven op de procedure die wij in dergelijke voorkomende gevallen dienen te volgen.”
“Reglementair is de club verplicht een bespeelbaar veld op te leveren. Daartoe moeten wij alles in het werk stellen. Als omstandigheden ertoe leiden dat er sprake is van overmacht, zoals weersinvloeden, dan kan de KNVB doen besluiten de wedstrijd af te gelasten. FC Groningen en ook andere clubs mogen en kunnen dat dus niet zelf bepalen. Het afgelasten en vaststellen van wedstrijden is een zaak van de KNVB.”
 
Nieuwe datum
“Zo ook rond de nieuwe datum van de derby, zondag 17 januari. De KNVB is hierin leidend. De aftrap in Euroborg is om 14.30 uur. Er bestaat nog een mogelijkheid dat het duel wordt verplaatst. Dit in verband met de mogelijke vaststelling van inhaalduels in het KNVB-bekertoernooi.”
“Onze technische staf heeft aangegeven, indien mogelijk, een voorkeur te hebben voor de woensdag. Hierdoor heeft de ploeg een paar dagen extra de tijd om zich voor te bereiden op de start van de tweede seizoenshelft. De gekochte losse kaarten voor het duel blijven hoe dan ook geldig voor de inhaaldatum.”
Kaarten in de Fanshop
“Morgen (woensdag – red.) spelen we de bekerwedstrijd tegen NEC. Inzet is een plaats bij de laatste acht teams in het KNVB-bekertoernooi. Een heel belangrijk duel dus, waarvoor nog voldoende kaarten verkrijgbaar zijn. Kaarten kunnen voor 10 euro worden aangeschaft in de Fanshop bij Euroborg. In dat geval ligt er een attentie klaar, waarbij gekozen kan worden tussen een FC Groningen-cap, een stadionkussen of een zogenaamde shopper, een boodschappentas.”
“De bekerwedstrijd tegen NEC begint om 20.00 uur en wordt tevens rechtstreeks uitgezonden op Eredivisie Live. Woensdagavond laat, na afloop van alle bekerduels en de getoonde samenvattingen, volgt live op RTL7 de loting voor de kwartfinales, die eind januari worden gespeeld.”
FC Groningen Junior Club
“De kerstvakantie is inmiddels begonnen voor de FC Groningen Junior Club. Gistermiddag (maandag – red.) werd er geschaatst op de Ossenmarkt bij Winterstad Groningen. Mascotte Groby, aanvoerder Koen van de Laak en spits Serhat Koc kwamen langs om de kinderen aan te moedigen en handtekeningen uit te delen. Vandaag (dinsdag – red.) is er een indoor beachsoccer-toernooi georganiseerd voor de leden. Vanochtend was het strand van Binn’n Pret het domein van de jongste leden en vanmiddag wordt er gevoetbald door de oudste leden.”
Veilingen
“De veiling op de shirts waarin FC Groningen de twee thuiswedstrijden tegen Heracles Almelo en NEC heeft gespeeld, is inmiddels afgelopen. De shirts, waarop de naam Autoborg als hoofdsponsor staat vermeld, is door iedere speler persoonlijk ondertekend. In totaal is op de shirts een bedrag van 5.070 euro geboden. Een fantastisch resultaat voor de Stichting Energy4All. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Dit is een ongeneeslijke ziekte waarvoor tot op heden geen medicijn beschikbaar is. De opbrengst van de veiling komt volledig ten goede aan dit onderzoek en daarmee is weer een stap genomen om het medicijn te realiseren.”
“Een andere veiling voor een ander goed doel loopt nog. Voor Serious Request, de actie van Radio 3FM, is een selectie van achttien uniek gesigneerde wedstrijdshirts ter beschikking gesteld. Diegene die het meeste biedt op één van de achttien shirts, van doelman Luciano da Silva tot spits Tim Matavz, ontvangt het exclusieve shirt. Bieden kan nog tot en met morgen (woensdag – red.) op www.ebay.nl. De totale opbrengst is voor het Glazen Huis. Een afvaardiging van FC Groningen, waaronder twee spelers, zal donderdagmorgen even voor 10.00 uur live in de uitzending van 3FM een cheque gaan overhandigen op de Grote Markt, met het totale bedrag dat FC Groningen via alle initiatieven voor Serious Request heeft weten op te halen.”
Kerstbijeenkomst
“Vanmiddag ( dinsdag – red.) komen de spelers, staf en medewerkers van FC Groningen bijeen voor een kerstbijeenkomst. Vanwege deze bijeenkomst voor het personeel van FC Groningen is de Supportersbalie eerder gesloten, namelijk vanaf 16.00 uur.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’