Knotsgekke zaterdag op Corpus.

Zondag 26 februari 2012 om 18:25

En het werd Super Saturday! Het vlaggenschip pakte in de slotfase de winst in de Noordelijke derby terwijl de duels van C3 en D1 elk negen treffers opleverden. De dag begon met de nederlaag van D3 in de topper tegen GVAV Rapiditas.

Samenvattingen van de vier thuisduels zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 2-1 H’VEEN/EMMEN A1
0-1 (22.), 1-1 Arjen Hagenauw (66.), 2-1 Jesse Renken (84.)
opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Paulo Francisco (26.Ardavazd Gazarjan), Jesse Renken, Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban, Gustavo van der Veen (87.Marnick Ottens), Mark Diemers, Arjen Hagenauw, Tigran Gazarjan (57.Noureddine Boutzamar), Robby Holder (46.Ifeayi Gorissen).
Het is gelukt! Aan het duel met de Noordelijke rivaal Heerenveen/Emmen A1 heeft FC Groningen/Cambuur A1 drie punten overgehouden. In de beginfase kreeg de thuisploeg ook meteen de beste kans. De stugge Friese verdediging zat even fout maar met een schot ruim naast kon Arjen Hagenauw niet profiteren. Na ongeveer twintig minuten leverde Robby Holder een prima voorzet af die door Gustavo van der Veen maar net over werd gemikt. De gasten kwamen even later op 0-1 via een vlammend hard schot in de kruising. De thuisploeg leek wel gelijk te maken. Een vrije trap werd door Ron Janzen op de paal gekopt waarna Robby Holder in tweede instantie binnen wist te tikken. Op advies van de assistent keurde de arbiter het doelpunt echter af.
Na rust ging er bij een thuisploeg nog een schepje bovenop. De wil was er en voor elke bal werd gevochten. Daarnaast probeerde het ook dominant spel op de mat te leggen. Vaak werd men echter fysiek afgetroefd door de tegenstander. Na een kwartier spelen moest de Friese goalie een schot los laten maar in de 66ste minuut was het dan toch raak. Ifeayi Gorissen was in duel verwikkeld met een verdediger en de bal belandde bij Arjen Hagenauw. De aanvaller schoot beheerst binnen. FCG rook meer en verdiende dat ook. Zes minuten voor het laatste fluitsignaal een schot van binnen de zestienmeter die als laatste door Jesse Renken binnen werd getikt. Opnieuw een vlagsignaal door de assistent maar ditmaal wees de arbiter resoluut naar de middenstip. Eigenlijk hield FCG daarna eenvoudig stand en kon het als winnaar het veld afstappen.
FC VOLENDAM B1 0-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
opstelling FCG B1 Wieger Sietsma, Daro Faraj (Jim de Leeuw), Thijs Gerlofs, Roland Baas, Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Hussein Igiraneza (Pier Veldman), Willem Gootjes, Richairo Zivkovic, Kasper Oldenburger (Youri Schuur), Firosan Ademi.
De mannen van trainer Peter Moltmaker hielden aan de topper in en tegen Volendam een punt over. Beide ploegen waren voor rust gelijkwaardig aan elkaar maar konden voor de doelen weinig tot geen gevaar creeeren. De middenlinies kregen het meeste werk te verrichten. In de tweede veertig minuten zetten de gasten meer druk maar ook nu kwam het niet tot scoringsmogelijkheden. Beide ploegen gingen de duels goed aan waardoor een mannelijk voetbalgevecht ontstond en een gelijkspel een terechte uitslag was. In de Eerste Divisie A heeft FC Groningen/Cambuur B1 acht verliespunten minder dan zowel AFC B1 als FC Volendam B1.
ADO DEN HAAG C1 2-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
1-0 (4.), 2-0 (12.), 2-1 Stan Haanstra (53.), 2-2 Twan Nieboer (70.)
opstelling FCG C1 Kevin Wilpstra, Daan Ganzinga, Peter van Son, Mohammed Abdoel Karim (20.Twan Nieboer), Dennis van Duinen, Keziah Veendorp, Niels Ridderstap (36.Tiuri Schieving), Gerald Postma (36.Dave Bosgraaf), Juhnino Bacuna (70.Wessel Koomans), Rutger Etten (48.Jari Slort), Stan Haanstra.
De onder-15 ploeg van de RVO kwam op een slecht veld niet best uit de startblokken en kreeg het deksel dan ook meteen op de neus. Doelman Wilpstra moest een overtreding begaan en al na vier minuten kwam de thuisploeg op 1-0 middels een benutte strafschop. In de 12de minuut werd de voorsprong reeds verdubbeld na een treffer van de thuisploeg uit een hoekschop. Verdedigend zag het er niet best uit en werd er onvoldoende ingegrepen. Een dondersspeech in de rust van trainer Rick Mulder bracht nieuw elan in de ploeg. Daarnaast ging FCG achter een-op-een en voorin met vier aanvallers spelen. Op die taktische ingreep had ADO geen antwoord. De thuisploeg kwam niet meer in het spel terwijl het aan Groningse zijde veel beter werd. In de 48ste minuut frommelde Stan Haanstra uit een corner de aansluitingstreffer binnen. Bij die 2-1 stand bleef het lange tijd vooral ook omdat beide teams geen kansen wisten te creeeren. In de slotminuut tekende Twan Nieboer na een prima solo voor de puntendeling.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 5-4 NAC BREDA C2
1-0 Lorenzo Valente (10.), 1-1 (11.), 2-1 Arthur Ymele Feudjio (28.), 3-1 Marcel Mannes (31.), 4-1 Ruendel Martina (46.), 5-1 Marcel Mannes (48.), 5-2 (55.), 5-3 (63.), 5-4 (70.)
opstelling FCG C3 Jan Hoekstra, Ids Hannema (36.Nagesh Amatsaleh), Jan Hup (50.Emiel Seigers), Mathijs Elderman (36.Daan Wijma), Brandon Hartsuiker, Lorenzo Valente, Arthur Ymele Feudjio, Dennis Molema, Marcel Mannes, Ruendel Martina, Eike Begemann (36.Ozan Kokcu).
Een ongekend spektakelstuk liep voor de ploeg van trainer Rene Wollerich maar ternauwernood goed af. De aanwezige toeschouwers waren nog maar net bekomen van de negen doelpunten bij FCG D1-FC Twente D1 of men werd opnieuw getrakteerd op een waar doelpuntenfeest. Arthur Ymele Feudjio zag zijn schot na vijf minuten gekeerd door de goalie. Lorenzo Valente had het vizier daarna wel op scherp staan en met zijn droge knal bracht hij de thuisploeg op voorsprong. Binnen een minuut was de stand alweer gelijk. Een prachtige treffer van de Brabanders waarop doelman Hoekstra kansloos was. De rest van de eerste helft domineerde FCG. Ruendel Martina was met het hoofd dichtbij terwijl een kopbal van Marcel Mannes net over belandde. Zeven minuten voor rust toch de 2-1. Mannes zag zijn schot gekeerd maar Arthur Ymele Feudjio maakte geen fout en scoorde simpel. Daarmee was de eerste helft nog niet afgedaan want een paar minuten later had Mannes eindelijk wel succes.
Meteen na rust stoomde de thuisploeg door. Vanaf alle kanten was het gevaarlijk en een wonderschoon schot van Ruendel Martina bracht de beslissing: 4-1. Dat was helemaal een feit toen Mannes zijn tweede treffer liet aantekenen. Niets was echter minder waar. NAC rechtte de rug en de ene na de andere aanval kreeg de Groningse defensie te verwerken. Het werd zowaar 5-3 en het was aan goalie Jan Hoekstra te danken dat de schade beperkt bleef. In de slotminuut was het verschil nog maar een treffer maar veel tijd was er daarna niet meer. Een heroische strijd die voor de thuisploeg drie punten opleverde.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 7-2 VA FC TWENTE D1
1-0 Marc Vegter (11.), 2-0 Martijn van Maastrigt (17.pen.), 3-0 Martijn van Maastrigt (18.), 3-1 (42.), 4-1 Tommie van de Looi (43.), 4-2 (47.), 5-2 Tristan Cooke (49.), 6-2 Martijn van Maastrigt (50.), 7-2 Martijn van Maastrigt (59.)
opstelling FCG D1 Teun Hoekstra, Bas van Veen, Wouter de Mare, Dion Paapst, Jochem de Vries, Tommie van de Looi, Marc Vegter, Oege Sietse van Lingen, Martijn van Maastrigt, Daniel Teune, Jhurrey Margaritha. Wissels: Tristan Cooke, Armani Mardjoeki, Luuk Zwiers.
De ploeg van trainer Hugo nam op bijzondere wijze revanche op de pandoering van eerder dit seizoen in Hengelo. Toen won VA FC Twente met 7-0. Nu werden juist de Tukkers op een zevenklapper getrakteerd. Voor rust was de thuisploeg effectief in de afwerking. Na elf minuten schoot Marc Vegter beheerst de eerste treffer binnen. Nadat Jhurrey Margaritha in het strafschopgebied onderuit werd gehaald kon Martijn van Maastrigt de voorsprong verdubbelen. Twente mocht aftrappen maar meteen veroverde de thuisploeg weer het balbezit. Een doelpunt van opnieuw Van Maastrigt was het gevolg. In de tweede helft regende het doelpunten. Tommie van de Looi was goed voor het vierde doelpunt. Zowel daarvoor als daarna wist ook Twente doel te treffen. Met de 5-2 van Tristan Cooke in de 49ste minuut werd het duel definitief op slot gegooid. Met nog eens twee goals van Martijn van Maastrigt werd de eindstand op 7-2 bepaald. Een prachtige zege voor de Groningers die over de flanken voor veel dreiging konden zorgen.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 1-3 GVAV RAPIDITAS D1
1-0 Daniel van Kaam (11.), 1-1 (19.), 1-2 (23.), 1-3 (60.)
opstelling FCG D3 Giovanni Oldersma, Rick Boyer, Sander Jansen, Mark Versteegen, Steyn Strijker, Mark te Velde, Daniel van Kaam, Orkun Kokcu, Boy Spijkerman, Lion Kalentjev, Jearl Margaritha. Wissels: Jimmy Anakotta, Luka Prljic, Taphamoe Sopacua, Mees Gootjes, Peter van Aagten.
In de Tweede Divisie F verloren de eerstejaars D-pupillen de topwedstrijd van GVAV. In een wedstrijd met veel kansen trok de stadgenoot met 1-3 aan het langste eind. De eerste goede kans werd door Jearl Margaritha gemist. In de elfde minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Daniel van Kaam strafte een fout in de GVAV-defensie feilloos af. Meteen daarop moest Giovanni Oldersma in actie komen. De Groningse doelman redde knap. Vervolgens kreeg FCG kansen op meerdere treffers. Lion Kalentjev legde af op Margaritha die voor een leeg doel naast schoot. Niet veel later raakte Kalentjev de lat. De gemiste kansen werden afgestraft door de gasten. De 1-1 viel na binnenkant paal en in de 23ste minuut kwam GVAV zelfs op voorsprong. Een schot raakte de lat waarna de rebound wel in werd geschoten. In de tweede helft kreeg de ploeg van trainer Bote Talsma kans na kans. Wonder boven wonder bleven treffers echter uit. Mark te Velde, Steyn Strijker en Lion Kalentjev hadden het vizier niet op scherp of zagen hun inzetten gekeerd door Carsten Meijwaard, de goalie van GVAV die uitstekend stond te keepen. In de slotminuut bezegelde GVAV definitief het lot van de thuisploeg. FCG leed de eerste nederlaag en staat nu drie punten achter op de tegenstander van vandaag.