Knappe winst B1 op Ajax.

Zaterdag 13 september 2008 om 16:37

FC Groningen B1 heeft zaterdagmiddag op Corpus den Hoorn met 1-0 gewonnen van Ajax B1. FC Groningen C1 speelde eerder met 3-3 gelijk tegen AZ C1, terwijl D2 verloor van Frisia D1. FC Groningen D1 behaalde drie punten in Zwolle. C2 en A1 gingen onderuit in respectievelijk Alkmaar en Heerenveen.

FC Groningen B1 ging vorige week nog fors onderuit en behaalde drie punten tegen Ajax dat vorig jaar nog met overmacht kampioen werd, maar deze toplichting zag doorstromen naar de A-junioren. Arjan Akkerman werd matchwinner toen hij halverwege de tweede helft de bal inkopte uit een vrije bal van de rechterkant.
De B1 speelde in de volgende basisopstelling: Kleiker, Semudenge-Mujene, Akkerman, Gazarjan, Kenter, Bakker, Francisco, Bos, Careman, Scholte Albers, Verburgh.
De C1 toonde enorme veerkracht door in de laatste minuten terug te komen van een 3-1 achterstand. De score werd na een klein kwartier spelen geopend door AZ, waarna Tolgahan Cicek de gelijkmaker aantekende. Vlak voor en vlak na de pauze vonden de Alkmaarders opnieuw het duel. In de slotfase sleepte Groningen door twee treffers van Raimundo Cassuendi alsnog een punt uit het vuur.
Opstelling C1: Milic, Hateboer, Ottens, Janzen, Van Loon, Gazarjan, Cassuendi, Cicek, Gorissen, Kamstra, Mamba.
De D1 won in Zwolle met 1-0 van de plaatselijke FC door een treffer van Richairo Zivkovic. De D2 ging op eigen veld met 2-1 onderuit tegen LAC Frisia 1883 D1. Stan Haanstra maakte de eretreffer.
De C2 ging op bezoek bij AZ in Alkmaar en kwam op voorsprong door een doelpunt van Youi Ploeger Via een 1-1 ruststand kwam uiteindelijk een 3-1 eindstand op de borden. A1 moest de drie punten in Heerenveen laten. Binnen een minuut opende Tiemen van Hezel de score. De Friezen scoorden voor de pauze driemaal en voegden er na de pauze nog twee aan toe: 5-1. In de tweede helft kreeg Tiemen van Hezel tot overmaat van ramp nog een directe rode kaart.