Knappe uitzeges A1 en D1.

Vrijdag 04 december 2009 om 11:04

Een productieve dag voor de jeugdteams van RVO FC Groningen met een 100% score uit de vier uitwedstrijden waaronder knappe overwinningen van A1 en D1 op respectievelijk VA FC Twente A1 en Heerenveen/Emmen D1. C1 speelde gelijk terwijl het duel van B1 werd afgelast,

VA FC TWENTE A1 2-3 RVO FC GRONINGEN A1
——————————————————————————–
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding FC Groningen behaalde haar tweede opeenvolgende uitoverwinning. Na FC Volendam A1 werd nu ook VA FC Twente A1 op verplaatsing verslagen. En opnieuw gebeurde dat met een treffer in blessuretijd. In de vierde minuut kwamen de Tukkers na een verkeerde terugspeelbal van de Groningers op voorsprong. In de war raakte de ploeg van trainer Paul Raveneau daarvan niet. De ploeg had daarna de wedstrijd onder controle en gaf nagenoeg geen kansen weg. In de 20ste minuut viel de gelijkmaker via de voet van Yousouf Zinga. Zeven minuten later was er al de voorsprong nadat Arjan Akkerman uit een hoekschop raak wist te koppen. Na rust was er aanvankelijk niets aan de hand maar dat veranderde nadat de gasten in de 77ste minuut balverlies leden. Doelman Steffen Bakker redde nog wel maar in tweede instantie was het toch raak: 2-2. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg nog een goede kans op de winnende treffer maar de bal belandde naast het doel. In de allerlaatste seconden greep RVO FC Groningen A1 alsnog de overwinning. Nick Janzen gaf voor en Yoell van Nieff, die bij de selectie zat na afgelasting van het duel van B1, kopte de bal al vallend binnen. Derhalve een prima zege voor de mannen van Raveneau die zich onderin nu wat meer lucht verschaft hebben.
RVO FC GRONINGEN C1 1-1 VA FC TWENTE C1
Het duel der subtoppers leverde op Corpus den Hoorn geen winnaar op. In de eerste 35 minuten had RVO FC Groningen C1, dat de uitmatch in Hengelo nog met 1-0 had gewonnen, het betere van het spel. Na een hoekschop kon verdediger Erwin Niezemuller van dichtbij raak schieten: 1-0. Vervolgens bleef de ploeg van trainer Grafton Holband een licht overwicht behouden maar waren het de gasten die de beste kans kregen. Zij raakten vijf minuten voor de pauze echter de paal. Na rust waren de rollen omgedraaid. De Tukkers domineerden en de thuisploeg speelde slordig. Drie minuten in de tweede helft raakte de Voetbalacademie FC Twente C1 opnieuw de paal. Vervolgens moest doelman Wieger Sietsma een aantal malen oplettend reageren. In de 46ste minuut was hij kansloos toen de bal via een verdediger van RVO FC Groningen C1 in het doel belandde: 1-1. De FC schoot nog een keer naast terwijl Firosan Ademi in kansrijke positie niet wist te scoren. Ondanks dat VA FC Twente de meest gevaarlijke ploeg bleef wist het ook geen doelpunten meer te maken. Door het gelijkspel verloren beide teams terrein op de koplopers Ajax C1 en Heerenveen/Emmen C1.
EXCELSIOR C2 1-9 RVO FC GRONINGEN C2
In de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie behaalde de ploeg van trainer Erik Muntendam de grootste zege van dit seizoen. Excelsior C2, de nummer elf van de competitie, werd met lieft 9-1 verslagen. De eerstejaars C-junioren, die zich vorige week ondanks het verlies tegen FC Utrecht C2 al geplaatst hadden voor de kampioenscompetitie, kenden in Rotterdam met name een uitstekende tweede periode. In die 25 minuten werd maar liefst vijfmaal gescoord. Kasper Oldenburger, Roland Baas en Willem Gootjes waren ieder goed voor twee doelpunten.
Scoreverloop: 0-1 Kasper Oldenburger (10.), 0-2 Roland Baas (24.), 0-3 Roland Baas (29.), 0-4 Willem Gootjes (35.), 0-5 Kasper Oldenburger (37.), 0-6 Daro Faraj (38.), 0-7 Willem Gootjes (48.), 0-8 Jonah van der Werf (63.), 0-9 Ahmed Ndayisaba (70.), 1-9 (74.).
HEERENVEEN/EMMEN D1 1-2 RVO FC GRONINGEN D1
Op Skoatterwald behaalde de ploeg van trainer Hugo een knappe en belangrijke overwinning op Heerenveen/Emmen D1. Net als een week eerder tegen SC Cambuur D1 moesten de tweedejaars D-pupillen van RVO FC Groningen een voor rust opgelopen achterstand in de tweede helft ongedaan maken. In de 10de minuut kwam de fysiek sterkere thuisploeg op voorsprong. In het tweede half uur bleven de gasten hun eigen spel spelen en dat loonde. Na dertien minuten was het Stan Haanstra die de gelijkmaker liet aantekenen. In de 53ste minuut scoorde Juhnino Bacuna de bevrijdende en ook verdiende 1-2 waardoor RVO FC Groningen D1 alsnog met drie punten huiswaarts kon gaan. De FC blijft door de zege meedoen om het kampioenschap. Dankzij de zege is de ploeg opgeklommen naar de tweede plaats en doordat koploper Vitesse/AGOVV D1 punten verspeelde tegen FC Zwolle D1 heeft de FC nu een gelijk aantal verliespunten als de koploper uit Papendal.
HZVV D1 1-2 RVO FC GRONINGEN D2
Evenals veertien dagen geleden kenden de eerstejaars D-pupillen van RVO FC Groningen opnieuw veel problemen met HZVV D1. Na de 4-2 zege op Corpus den Hoorn, waarin een 0-2 achterstand weggewerkt moest worden, werd nu met een nog kleiner verschil gewonnen. In een slechte wedstrijd werd in het eerste half uur niet gescoord. Meteen na de hervatting schoot Jannik Schoon met zijn zeventiende treffer van het seizoen de ploeg van trainer Peter Hoekstra naar een 0-1 voorsprong. Nadat het een kwartier voor tijd gelijk werd was het Delano Goeree die matchwinner van deze wedstrijd werd. Acht minuten voor tijd bepaalde hij met zijn negende seizoenstreffer de eindstand op 1-2. Voor RVO FC Groningen D2 was het de twaalfde overwinning op rij. Volgende week is Frisia D1 op Corpus de laatste opponent voor de winterstop.