Knap gelijkspel voor onder-14 ploeg.

Dinsdag 08 april 2014 om 10:51

Op Corpus den Hoorn zat het venijn in onze twee hoofdwedstrijden duidelijk in de staart. Zowel FC Groningen C2 als FC Groningen B1 hielden een punt aan hun wedstrijd over na een treffer in blessuretijd.

Opluchting was er ook bij FC Groningen C1. In een sensationele wedstrijd maakte de ploeg van trainer Hugo Alves Velame een 1-3 achterstand bij rust ongedaan om vervolgens met 5-4 te winnen van AFC C1. Dit duel werd in Eelde gespeeld. Een paar uur later werd bekend dat Almere City FC C1 had verloren en FC Groningen C1 daardoor zeker was van lijfsbehoud. In Emmeloord kwam FC Groningen D2 een stapje dichterbij het kampioenschap. De ploeg van assistent-trainer Byron Bakker, trainer Bote Talsma zat ziek thuis, won met ruime cijfers.
FC GRONINGEN B1 1-1 FC TWENTE B1
0-1 (7.), 1-1 Twan Nieboer (80.)
opstelling FCG B1 Kevin Wilpstra, Niels Ridderstap, Twan Nieboer, Mathijs Elderman, Dennis van Duinen, Gerald Postma, Mohammed Adoel Karim, Tyson dos Santos (53.Dennis Molema), Stan Haanstra (67.Peter van Son), Juninho Bacuna, Ozan Kokcu.
De thuisploeg kwam slecht uit de startblokken. Na defensief geklungel konden de Tukkers al na zeven minuten de leiding nemen. Die tegenslag kwam de ploeg van trainer Peter Moltmaker voor rust eigenlijk niet te boven. Het spel was slordig en er werden slechts een paar mogelijkheden gecreeerd. Juninho Bacuna zag twee pogingen naast gaan terwijl een combinatie tussen Bacuna en Stan Haanstra ook op niets uitliep. Tyson dos Santos kwam nog een keer in goede positie maar zijn voorzet miste Bacuna.
De beste kans in de eerste veertig minuten kwam op naam van Twente maar doelman Kevin Wilpstra redde de inzet met zijn voeten. Aan het begin van de tweede helft was Bacuna wederom gevaarlijk. In de 47ste minuut kwam de FC goed weg. Wilpstra zag een schot keihard op de lat uiteen spatten. Even later kreeg Bacuna nog eens een schietkans terwijl ook de tegenstander tot tweemaal toe een mogelijkheid op 0-2 onbenut liet. Een schotje van Peter van Son kon de doelman eenvoudig keren.
In de slotminuten zetten de B-junioren van FC Groningen nog eens flink aan. En het moet gezegd worden: ondanks het matige spel toonde de ploeg zich onverzettelijk. En die strijdlust werd beloond. Pas in de slotminuut kon de beste kans genoteerd worden. Peter van Son bereikte Bacuna die de doelman redding zag brengen. Vier minuten in blessuretijd kon alsnog gejuicht worden. Twan Nieboer won het luchtduel van de doelman en bezorgde groenwit alsnog een punt.
FC GRONINGEN C2 2-2 PSV C2
0-1 (49.), 1-1 Jearl Margaritha (55.), 1-2 (62.), 2-2 Lion Kalentjev (70.)
opstelling FCG C2 Mats Roorda, Steyn Strijker (21.Rick Boyer), Tapmahoe Sopacua, Ken Raghoebar, Mark Versteegen, Mees Gootjes, Mark Jagt (36.Boy Spijkerman), Mark te Velde (46.Ashraf Hezam), Lion Kalentjev, Orkun Kokcu, Jearl Margaritha.
De gasten uit Eindhoven hadden in de beginfase het betere van het spel en voetbalden ook gemakkelijker. In de tiende minuut redde doelman Mats Roorda fraai op een vliegend schot. Echt grote kansen zag het aanwezige publiek niet. Mark Jagt schoot over en dat was het enige wapenfeit van de thuisploeg. PSV was daarentegen voor rust nog wel tweemaal gevaarlijk. Roorda kon een schietkans onschadelijk maken terwijl hij even later een hard schot over de lat tikte.
De tweede helft was een stuk aantrekkelijker met aanvankelijk een prima spelend FC Groningen. Op een pass van Orkun Kokcu tikte Lion Kalentjev de bal net naast. Mark te Velde zag zijn schot geblokt terwijl een voorzet van Jearl Margaritha maar net Boy Spijkerman miste. Spijkerman kreeg daarop een goede kans maar zijn inzet was te slap. Juist in deze goede fase van de FC was het de Brabante ploeg, de nummer twee van de ranglijst, die de leiding nam.
Jearl Margaritha maakte gelijk na een fantastische uithaal in de rechter bovenhoek. Spijkerman stuitte vervolgens op de doelman waarop PSV wederom op voorsprong kwam. Roorda was kansloos op een hard schot. De Groningers waren daarna niet gevaarlijk meer. Aan de andere kant raakte de tegenstander nog een keer de lat. Een nederlaag leek onafwendbaar maar uit de allerlaatste actie werd het toch nog 2-2. Orkun Kokcu gaf de assist op Lion Kalentjev die op bijzonder fraaie wijze de doelman met een lob verschalkte. Daarna was het meteen einde wedstrijd.
Overige uitslagen
Teams Locatie Groningen
RODA JC A1 1-0 FC GRONINGEN A1
1-0 (39.)
FC GRONINGEN B2 1-3 FC UTRECHT B2
0-1 (12.), 0-2 (30.), 0-3 (55.), 1-3 Noel Wever (79.)
FC GRONINGEN C1 5-4 AFC C1
0-1 (13.), 1-1 Martijn van Maastrigt (24.), 1-2 (27.), 1-3 (35.), 2-3 Luka Prljic (43.), 3-3 Daniel van Kaam (46.), 4-3 Daniel van Kaam (51.), 4-4 (61.), 5-4 Luka Prljic (67.)
FC GRONINGEN D1 6-0 NEC AV D1
1-0 Remco Balk (6.), 2-0 Giovanni Zwikstra (41.), 3-0 Joshua Sion (43.), 4-0 Quinten Anakotta (51.), 5-0 Mark Ploeger (55.), 6-0 Quinten Anakotta (59.pen.)
FLEVO BOYS D1 2-6 FC GRONINGEN D2
0-1 Romano Postema (7.), 0-2 Kian Slor (9.), 1-2 (10.), 1-3 Romano Postema (13.), 2-3 (16.), 2-4 Joel van Kaam (33.), 2-5 Kian Slor (47.), 2-6 e.d. (55.)
Teams Locatie Leeuwarden
SC CAMBUUR D1 3-2 FC TWENTE/HENGELO D1
1-0 Mark van der Meer (8.), 1-1 (10.), 1-2 (12.), 2-2 Kian Visser (39.), 3-2 Kevin de Vries (50.)