Knal Suslov zorgt voor gelijkspel in Friesland

21 februari 2021

FC Groningen en sc Heerenveen hebben voor de vijfde keer op rij de Derby van het Noorden in Friesland gelijkgespeeld. Het duel in Heerenveen eindigde in 1-1. De FC kwam via een knal van Tomas Suslov in de tweede helft op gelijke hoogte. Siem de Jong had de FC vlak voor rust op achterstand gezet.  

Suslov

Door de afwezigheid van trainer Danny Buijs voerden assistenten Adrie Poldervaart en Alfons Arts zondagmiddag in Heerenveen de coaching. Middenvelder Sam Schreck begon voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling.
FC Groningen liet de bal voor rust voornamelijk aan de Friezen. De thuisploeg noteerde in de eerste helft dan ook de meest dreigende momenten. Na 25 minuten spelen moest Sergio Padt redding brengen op een schot van Lasse Schöne en na een half uur schoot Joey Veerman op de paal. Vlak voor rust kwam de FC op een achterstand door een goal van Siem de Jong, 1-0.
 
FC Groningen werd direct na de pauze al dreigender dan voor rust. Tomas Suslov kreeg op aangeven van Alessio Da Cruz een schietkans en schoot naast. Jørgen Strand Larsen kopte vanuit een verre inworp van Bart van Hintum in de handen van de keeper. Invaller Paulos Abraham kreeg na een uur spelen de grootste Groningse kans tot dan toe. De Zweed tikte een lage voorzet van Mo El Hankouri net langs de verkeerde kant van de paal.
 
Groningen was de meest dreigende ploeg na rust en kwam via Strand Larsen bijna op gelijke hoogte. De spits werd weer gevaarlijk uit een inworp van Van Hintum en kopte op de lat. De Trots van het Noorden verzilverde het overwicht na de pauze met nog krap tien minuten te spelen. Suslov schoot met zijn sterke linkerbeen van ruim buiten het strafschopgebied de bal schitterend diagonaal achter doelman Erwin Mulder, 1-1.
 
De Trots van het Noorden kreeg in de slotfase nog de kans op de overwinning via Strand Larsen. De Noor werd gevonden door Gabriel Gudmundsson. Vaak is het dan raak, deze keer verdween de kopbal over het doel waardoor het duel in 1-1 eindigde. Komende woensdag speelt FC Groningen om 18.45 uur thuis tegen Feyenoord.  
 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

Gudmundsson
EL Hankouri

Laatste nieuws