string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kluin: ‘Ik sliep gewoon goed’.

Zaterdag 14 maart 2009 om 00:45

Geteisterd door blessures en schorsingen was het voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Groningen en Roda JC (2-0) behoorlijk puzzelen voor trainer Ron Jans. Twee van de stukjes heetten Pepijn Kluin en Tim Matavz. Kluin maakte zijn basisdebuut in Euroborg en Matavz beloonde zijn rentree in het eerste van FC Groningen met een doelpunt.

Voor de pas 18-jarige Pepijn Kluin kwam een droom uit. “Een vol stadion en dan ook nog winnen. Beter kan eigenlijk niet,” aldus Kluin. De jeugdinternational kwam aan het begin van het seizoen over van AZ uit Alkmaar. “De kans was hier groter om in het tweede en uiteindelijk in het eerste te spelen. Dat ik nu mee mag doen, komt natuurlijk ook door een aantal blessures.”

Toch maakte die reden de lach niet minder op het gezicht van Kluin, die toegaf wel even aan het tempo te moeten wennen. “Ja, aan het einde van de eerste helft zat ik wel even stuk, maar na de rust ging het wel. Ik had nog wel even door gekund.”

Goed geslapen
De spits wist eigenlijk een hele week al dat hij zou gaan spelen. “De trainer had zondag al tegen me gezegd dat de kans aanwezig was, maar dat hij het nog niet zeker wist. Ik heb uit voorzorg niet meegedaan met de beloften op maandag.” Maar wie denkt dat Kluin dan de hele week slecht heeft geslapen, heeft het mis. “Nee, ik sliep gewoon goed,” lacht Kluin. “Eigenlijk was ik bij de invalbeurt tegen NEC (Kluin viel toen vijf minuten voor tijd in) meer gespannen. Al is dit natuurlijk ook wel een beetje anders dan andere wedstrijden.”

Bevestiging
“Mijn basisdebuut is een bevestiging dat ik goed bezig ben,” vervolgt de jonge aanvaller. “Dit smaakt natuurlijk naar meer, maar ik reken nergens op. Uiteindelijk is mijn doel om hier een vaste plaats te veroveren, maar hoe dat loopt, is natuurlijk altijd afwachten.”

Matavz
Naast het verhaal van Kluin werd er ook een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan een ander jongensboek. Tim Matavz begon dit seizoen bij FC Emmen, raakte geblesseerd, ging terug naar Groningen en maakte vrijdag bij zijn rentree in het groenwitte shirt zijn eerste competitiegoal in de Eredivisie. “Fantastisch,” reageerde de aanvaller. “Ik ben blij om weer in Euroborg te zijn en natuurlijk ben ik ook erg blij met mijn eerste doelpunt. Het was een moeilijke wedstrijd waarin zij met veel man verdedigden.”

Holla
Het doelpunt van Matavz was eentje om in te lijsten. Bij de eerste treffer van FC Groningen was het dubieus wie de doelpuntmaker was. De vrije bal van Danny Holla ging al dan niet via keeper Castro het doel in. “Geef het doelpunt maar gewoon aan mij, want er zat genoeg effect aan de bal,” lachte Holla. “De drie punten zijn erg belangrijk. Misschien misten we door de vele afwezigen de vaste patronen, maar iedereen heeft het gewoon goed gedaan.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard