Klinkende zege A-junioren.

Maandag 19 maart 2012 om 19:03

In de Nike Eredivisie heeft FC Groningen/Cambuur A1 een ruime overwinning op FC Den Bosch A1 behaald. Ook de D-teams haalden hard uit. C1 verloor terwijl B1 kampioen werd.

Samenvattingen van de duels van A1 en D3 zijn nu te bekijken op het YouTube kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 5-0 FC DEN BOSCH A1
1-0 Arjen Hagenauw (34.), 2-0 Tigran Gazarjan (37.), 3-0 Tigran Gazarjan (72.), 4-0 Ifeayi Gorissen (82.), 5-0 Arjen Hagenauw (89.)
opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Paulo Francisco, Jesse Renken, Marciano van Leyenhorst, Yoell van Nieff, Burak Saban, Tigran Gazarjan (88.Bryan Inge), Mark Diemers (66.Kevin Mennega), Arjen Hagenauw, Noureddine Boutzamar (6.Ron Janzen), Robby Holder (73.Ifeayi Gorissen).
Met een klinkende zege op concurrent FC Den Bosch A1 hebben de A-junioren een reuzenstap richting lijfsbehoud gezet. De thuisploeg maakte vanaf het begin de wedstrijd en kreeg ook enkele mogelijkheden. Ook doelman Stefan van der Lei moest voor rust een geweldige save verrichten. In de 34ste minuut leverde een knotsgekke situatie de eerste treffer op. Een sensationele redding van de Bossche goalie, vervolgens een schot op de lat en in derde instantie toch de 1-0 via Hagenauw. Drie minuten later werd het uit een corner zelfs 2-0. Na rust ging het lange tijd gelijk op. Den Bosch kreeg hier en daar wat mogelijkheden maar doelman Van der Lei keepte vandaag uitstekend. Twintig minuten voor tijd tikt Gazarjan zijn tweede treffer binnen en was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase liep de score verder op. Invaller Gorissen maakte beheerst de 4-0 en Arjen Hagenauw bezorgde de FC een handvol doelpunten. Een prima zege voor de thuisploeg dat in het klassement verder uit is gelopen op Den Bosch.
ZEEBURGIA B1 2-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
1-0 (31.), 1-1 Aleksandar Jankovic (34.), 1-2 Firosan Ademi (43.), 1-3 Firosan Ademi (44.), 1-4 Firosan Ademi (53.), 2-4 (66.)
opstelling FCG B1 Wieger Sietsma, Faro Daraj (Jim de Leeuw), Thijs Gerlofs, Roland Baas, Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Pier Veldman (Hussein Igiraneza), Willem Gootjes (Kasper Oldenburger), Richairo Zivkovic, Aleksandar Jankovic (Youri Schuur), Firosan Ademi (Fekadu Toussaint).
FC Groningen/Cambuur B1 is kampioen van de Eerste Divisie A geworden. Zelf won de ploeg de lastige uitwedstrijd tegen Zeeburgia B1 terwijl AFC B1 op eigen veld punten verspeelde tegen Ajax B2. Op een slecht bespeelbaar veld in Amsterdam was goed combinatievoetbal vrijwel onmogelijk. De gasten hadden het daar dan ook lastig mee. Tien minuten voor rust nam de thuisploeg de leiding maar niet veel later bezorgde Aleksander Jankovic de gasten de gelijkmaker. De tweede helft begon flitsend voor FCG. Binnen vijf minuten scoorde Firosan Ademi tweemaal en was het duel in feite gespeeld. De Groningers gingen de duels goed aan en hadden met die twee vroege goals na rust een geweldige ruggensteun. In de 53ste minuut scoorde Ademi opnieuw en daarmee ook een glaszuivere hattrick. Vlak voor tijd deed Zeeburgia nog wel wat terug maar dat was te laat. Na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen. Een verdiende titel voor FC Groningen/Cambuur B1 dat na een jaar afwezigheid terugkeert op het hoogste niveau.
Meer over het kampioenschap van B1 op de speciale pagina elders op deze site.
VITESSE/AGOVV C1 5-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
1-0 (17.), 2-0 (18.), 3-0 (27.), 4-0 (35.), 5-0 (67.pen.)
opstelling FCG C1 Erwin Heidekamp, Daan Ganzinga, Peter van Son (23.Stan Haanstra), Wessel Koomans, Dennis van Duinen (45.Mathijs Elderman), Twan Nieboer, Tiuri Schieving (43.Jari Slort), Gerald Postma, Juhnino Bacuna, Rutger Etten (56.Dave Bosgraaf), Niels Ridderstap.
De C-junioren leverden op Papendal een wanprestatie en leden een dikverdiende en forse nederlaag. De ploeg leverde een slechte warming-up af en waren zodoende slecht voorbereid op de wedstrijd. FCG begon dan ook slap aan het duel en de thuisploeg kreeg meteen al kansen. Vanaf minuut zeventien ging het snel en scoorde Vitesse/AGOVV liefst viermaal in achttien minuten. De gasten riepen het over zichzelf af. De groenwitte formatie speelde hautain en werd daarop feilloos afgestraft. Na rust zakte FCG iets in en ging het ook wat beter. Maar het hield niet over. De 5-0 eindstand werd bepaalde vanuit een strafschop. Derhalve een teleurstellende wedstrijd maar wel weer een leermoment voor deze selectie.
SML D1 1-9 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
0-1 Bas van Veen (5.), 0-2 Daniel Camara Bos (14.), 0-3 Oege Sietse van Lingen (19.), 0-4 Tommie van de Looi (21.), 0-5 Oege Sietse van Lingen (23.), 0-6 Daniel Teune (30.), 1-6 (39.), 1-7 Armani Mardjoeki (41.), 1-8 Armani Mardjoeki (50.), 1-9 Marc Vegter (52.)
opstelling FCG D1 Luuk Zwiers, Bas van Veen, Wouter de Mare, Dion Paapst, Jochem de Vries, Tommie van de Looi, Marc Vegter, Oege Sietse van Lingen, Daniel Camara Bos, Martijn van Maastrigt, Daniel Teune. Wissels: Tristan Cooke, Armani Madjoeki, Jhurrey Margaritha, Teun Hoekstra.
De ploeg van trainer Hugo haalde hard uit bij de hekkensluiter. De thuisploeg begon hoopvol aan de wedstrijd maar zag Bas van Veen na vijf minuten al scoren. In het vervolg van de eerste helft waren de gasten oppermachtig en trefzeker en wisten ze via onder meer twee doelpunten van Oege Sietse van Lingen naar een 6-0 voorsprong uit te lopen. Na rust speelde het spel zich allemaal af rond het doelgebied van SML hoewel de tegenstander in eerste instantie nog tegen wist te scoren. Doordat SML weinig ruimte weggaf werd het moeilijk voor FCG om de bal rond te spelen. Toch speelde het verdienstelijk en maakte het ook na rust nog negen doelpunten. Invaller Armani Mardjoeki scoorde tweemaal.
GRC GRONINGEN D1 0-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Lion Kalentjev (13.), 0-2 Orkun Kokcu (15.), 0-3 Lion Kalentjev (35.), 0-4 Lion Kalentjev (52.), 0-5 Mark te Velde (56.), 0-6 Lion Kalentjev (58.)
opstelling FCG D3 Peter van Aagten, Jimmy Anakotta, Luka Prljic, Mark Versteegen, Max van Bruxvoort, Mees Gootjes, Daniel van Kaam, Orkun Kokcu, Jearl Margaritha, Lion Kalentjev, Steyn Strijker. Wissels: Giovanni Oldersma, Rick Boyer, Sander Jansen, Tapmahoe Sopacua, Boy Spijkerman, Mark te Velde.
In de Tweede Divisie F boekten de eerstejaars D-pupillen opnieuw een grote zege. Na de elf treffers van vorige week vielen ditmaal zes doelpunten aan Groningse zijde te noteren. De ploeg van trainer Bote Talsma had weinig te duchten van de stadgenoot. Binnen een kwartier stond het al 0-2 dankzij treffers van Kalentjev en een prachtige goal van Orkun Kokcu. FCG combineerde er op los en kreeg legio goede kansen. Toch bleef het voor rust bij die twee vroege treffers. In het tweede half uur werd de score verder opgevoerd. Tussen beide goals van Kalentjev in was het spel wat slordiger en kwam de thuisploeg er af en toe uit. Gevaarlijk werd het echter nooit. Het vierde doelpunt van FCG was het startsein van een stevig slot van de wedsrijd waarin de ene na de andere kans volgde. Mark te Velde was nog trefzeker terwijl Kalentjev met zijn vierde doelpunt van de wedstrijd het slotwoord had.