string(9) "claudebot"

Kirm: ‘Publiek geeft ons net even meer’.

Vrijdag 22 november 2013 om 14:19

FC Groningen – PEC Zwolle is dit weekeinde de topwedstrijd uit de Eredivisie. Na het interlandweekend van vorige week wil FC Groningen de goede draad van daarvoor weer oppakken. Tom Hiariej komt zondag enkele oude bekenden tegen, Andraz Kirm probeert het goede gevoel van de interland met Slovenië vast te houden.

Slovenië won afgelopen dinsdag de oefeninterland tegen Canada met 1-0. Aanvaller Andraz Kirm stond in de basisopstelling bij de Slovenen en kwam met een goed gevoel terug naar Groningen. “We hebben met 1-0 gewonnen en ik heb de eerste helft gespeeld,” zegt Kirm. De bondscoach probeerde veel nieuwe jongens uit en dan is het goed dat je toch in de basis begint.”  
Hard trainen
Andraz Kirm stond twee weken geleden sinds lange tijd weer in de basisopstelling van FC Groningen en hoopt zijn plaats tegen PEC Zwolle vast te houden. “Iedere speler wil graag spelen en dat geldt ook voor mij. Ook de weken dat ik er naast stond, ben ik hard en goed blijven trainen. Ik ben mijn best blijven doen en heb op de training en in de invalbeurten laten zien dat ik in vorm ben. Ik vind dat ik het verdien om te spelen, al bepaalt uiteraard een trainer wie hij opstelt.”
Kirm hoopt dat FC Groningen de goede reeks van de laatste weken voort kan zetten. “Het is goed dat we weer in Euroborg spelen. We hebben thuis nog niet verloren en dat zegt natuurlijk wel wat. Met een vol stadion erachter geeft het publiek ons net even wat meer. PEC Zwolle is een goed team en we moeten dus voorzichtig zijn, maar zeker thuis moeten we er alles aan doen de status te behouden”
Geklaverjast
Tom Hiariej komt tegen PEC Zwolle enkele oud-bekenden tegen. Trainer Ron Jans liet Hiariej zes jaar geleden debuteren in het eerste van FC Groningen. Leeftijdsgenoot Stef Nijland is jaren zijn teamgenoot geweest. “Met hem heb ik vorige week vrijdag nog geklaverjast,” zegt Hiariej in het wedstrijdprogrammaboekje van komende zondag. “We hebben geregeld contact. We zijn immers van hetzelfde geboortejaar en hebben de hele jeugdperiode samen gespeeld. De afgelopen week hebben we ook nog wel contact gehad. Ik hoop voor hem dat hij weer kan spelen tegen zijn oude club.”
PEC  Zwolle staat al het gehele seizoen hoog op de ranglijst. Hiariej verwacht dan ook geen gemakkelijke middag tegen de ploeg uit Overijssel.  “PEC Zwolle is een leuke, voetballende tegenstander. Ik verwacht dat zij hun eigen spel gaan spelen. Dat deden ze ook uit bij Ajax en PSV, maar uiteraard zullen wij er alles aan doen om hen te ontregelen en zelf ons eigen spel goed te verzorgen. De sfeer zit er goed in, de wedstrijd leeft enorm en wat dat betreft hopen we er weer een spektakel van te maken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’