Kirm blijft met Slovenië in WK-race.

Woensdag 11 september 2013 om 07:07

Andraz Kirm heeft dinsdagavond met Slovenië een belangrijke 2-0 zege geboekt op Cyprus. Door deze overwinning blijft het land nog altijd in de race voor deelname aan het WK in Brazilië, volgend jaar.

Op de avond dat Nederland zich als eerste Europese land na acht wedstrijden reeds plaatste voor het eindtoernooi, won Slovenië op Cyprus met 2-0. In deze wedstrijd kwam Andraz Kirm de volledige negentig minuten in actie. Hij ontving in de tweede helft een gele kaart.
Door de zege is Slovenië (8-12) nu de nummer 3 in de groep die door Zwitserland (8-18) wordt aangevoerd. Grootste concurrent voor de strijd om deelname aan de play-offs is IJsland (8-13). Op vrijdag 11 oktober komt Noorwegen (8-12) op bezoek in Slovenië. Ook Albanië (8-10) is nog niet uitgeschakeld. Cyprus (8-4) is de hekkensluiter in groep E.
Op 15 oktober gaat Slovenië op bezoek bij koploper Noorwegen. Om de kansen in eigen hand te houden zelf Slovenië zelf tweemaal moeten winnen en hopen op puntenverlies van IJsland. De groepswinnaar plaatst zich voor het WK en de nummer 2 speelt play-offs om deelname aan het eindtoernooi in Brazilië.