string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Kind van FC Groningen’ opgetogen: ‘Mijn club, in mijn stad’.

Woensdag 04 maart 2015 om 13:03

Yoëll van Nieff toont zich in een reactie opgetogen over zijn nieuwe contract tot medio 2018 in Euroborg. “Het is hartstikke mooi dat ik hier bij FC Groningen mag en kan blijven voetballen. Het is mijn club, in mijn stad. Hier liggen mijn roots. Prachtig.”

Van Nieff  begon met voetballen op het jeugdcomplex van de club, Sportpark Corpus den Hoorn. Eerst bij amateurclub GRC, daarna in de opleiding van de Trots van het Noorden. “Dit is waar je het als jonge jongen allemaal voor doet en ik heb loon naar werken gekregen”, refereert Van Nieff aan zijn nieuwe verbintenis met de club. “Het is heel mooi dat ik mijn contract heb mogen verlengen. Ik ben er blij mee.”
Tweede huis
Van Nieff kan zich amper voorstellen níet meer in Groningen te voetballen. “Ik loop al zo’n beetje mijn hele leven lang rond op Sportpark Corpus den Hoorn. Als klein voetballertje was mijn eerste club in de stad GRC, gevestigd op Corpus. Daarna ging ik naar de Voetbalschool van FC Groningen en later de opleiding. Allemaal op Corpus. Vanaf volgend seizoen gaan we met de selectie op de nieuwe trainingsaccommodatie op Corpus trainen en keer ik daar dus opnieuw terug. Het is als mijn tweede huis.”
Bepalende stap
Van Nieff is een kind van de club en al meer dan tien jaar aan FC Groningen verbonden. “Ik ben maar een half jaar weggeweest uit Groningen, toen ik in 2013 werd verhuurd aan FC Dordrecht. Dat is echter een heel bepalende stap in mijn carrière geweest. Ik heb me in Dordrecht kunnen ontwikkelen en heb daar door veel te spelen ervaring opgedaan. Ik vond het even moeilijk toen ik tussentijds werd teruggehaald naar Euroborg, want ik was voor mijn gevoel nog niet klaar in Dordrecht, maar tegelijk was het ook een hele mooie beloning en sprak er vertrouwen uit van FC Groningen. Dat krijgt met dit nieuwe contract een vervolg.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard