string(9) "claudebot"

Kijken naar mogelijkheden voor sfeeracties.

Dinsdag 11 november 2008 om 14:32

In de 206de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuisoverwinning op FC Volendam, gaat hij in op de situatie rondom de sfeeracties in Euroborg en kijkt hij vooruit naar het bekerduel met Telstar.

“De recordzege in Euroborg van afgelopen zondag was natuurlijk geweldig. Door de mooie 5-0 overwinning hebben wij momenteel het beste doelsaldo van Nederland en dat is toch opvallend te noemen. We kunnen echter niet al te lang stilstaan bij dit goede resultaat want morgenavond (woensdag – red.) wacht in Velsen-Zuid alweer het uitermate belangrijke bekerduel met Telstar.”
Niet te onderschatten
“We hoeven alleen maar de recente bekerontmoeting met de amateurs van Hollandia in herinnering te roepen, waarbij we pas in de laatste minuten een 2-0 achterstand ongedaan wisten te maken, en het mag duidelijk zijn dat Telstar een niet te onderschatten tegenstander is. Deze bekerronde begint vanavond (dinsdag – red.) al en eindigt donderdagavond met de wedstrijd HHC Hardenberg – Feyenoord, die in Emmen wordt gespeeld. Na dat duel zal de loting voor de volgende bekerronde plaatsvinden.”
“Afgelopen zondag zou de Groningen Fanatics voorafgaande aan de wedstrijd tegen FC Volendam een sfeeractie houden. In de aanloop naar die sfeeractie is er veelvuldig contact en overleg geweest met onder meer de brandweer. Om veiligheidsredenen kunnen wij een sfeeractie pas toestaan op het moment dat de brandweer ons schriftelijk akkoord hiervoor geeft. Vrijdag en zaterdag bleek dat niet aan alle voorwaarden kon worden voldaan en moest de actie worden afgeblazen. Dat is voor met name de Groningen Fanatics heel vervelend.”
Waarderen
“We willen nu met elkaar gaan kijken hoe we er toch voor kunnen zorgen dat er regelmatig een sfeeractie in Euroborg kan worden gehouden. Niet alleen alle bezoekers aan het stadion, maar ook spelers en staf, waarderen een dergelijke actie enorm. Het is sfeerverhogend en het past bij FC Groningen. Maar het is ook volstrekt helder en duidelijk dat de veiligheid in het stadion boven alles gaat en daar moeten we zorgvuldig en goed mee omgaan.”
“Voor de volgende thuiswedstrijd, aanstaande zondag tegen De Graafschap, is de kaartverkoop in volle gang. Op dit moment zijn er alleen nog losse kaarten verkrijgbaar voor de vakken OO en PP. Met één club- of seizoenkaart kunnen twee kaarten worden aangeschaft.”
Verbouwing
“De verbouwing op Sportpark Corpus den Hoorn is in de afrondende fase aanbeland. Momenteel worden de laatste werkzaamheden voor de nieuwe accommodatie van de jeugdafdeling verricht. Binnenkort zal er een moment komen waarbij we het nieuwe onderkomen officieel in gebruik zullen nemen. Wij zijn heel enthousiast over de nieuwe huisvesting en het zal een extra impuls geven aan alle mensen die op Corpus aan het werk zijn.”
“Commercieel manager Robbert Klaver en ondergetekende zijn gisteravond (maandag – red.) aanwezig geweest bij een bijeenkomst van de Commerciële Club Groningen in De Coendersborg. Buiten dat het voor de zakelijke contacten uiteraard een prima gelegenheid is, hebben we tevens met volle aandacht geluisterd naar een lezing van Huib Morelisse, topman bij het Duitse energiebedrijf RWE. RWE wil de komende jaren ongeveer 2,2 miljard euro investeren in het Eemshaven-gebied om daar één van Europa’s meest moderne kolencentrales te bouwen.”
Interessant
“De ontwikkelingen in en rond de Eemshaven zijn natuurlijk ook voor FC Groningen commercieel gezien reuze interessant. Wij proberen al vanaf het begin zakelijke voet aan de grond te krijgen in dit gebied, waar heel veel bedrijvigheid heerst. Sinds de opening van Euroborg zijn de eerste resultaten hiervan al zichtbaar in de Maritieme Bar, een dubbele skybox op de tweede laag van ons stadion. In deze skybox zijn acht bedrijven samengebracht, te weten: Groningen Seaports (Delfzijl), Wijnne & Barends (Delfzijl), Marin Ship Management (Delfzijl), Rabobank Noord Groningen (Delfzijl), Sec Ship’s Equipment Centre Groningen (Groningen), Heuvelman Ibis (Delfzijl), Wagenborg Shipping (Delfzijl) en Koninklijke Niestern Sander (Farmsum).”
Gastoudergezin
“Tot slot nog even aandacht voor een oproep. Wij zijn met spoed op zoek naar gastouders, die tegen onkostenvergoeding spelers uit de jeugdopleiding in hun gezin willen opnemen. Het gaat om spelers in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Bent u geïnteresseerd en woont u in de stad Groningen of directe omgeving, dan kunt u voor meer informatie bellen met ons hoofd P&O, Mick Duzink (050-587 87 87) of per e-mail reageren, via mickduzink@fcgroningen.nl”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus