string(9) "claudebot"

Kieftenbeld: ‘Woensdag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen’.

Maandag 26 januari 2015 om 17:09

FC Groningen neemt het aankomende woensdagavond in de kwartfinale van de KNVB-beker in Euroborg op tegen Vitesse. De bekerkoorts heerst ook in de spelersgroep, die droomt van een eerste halve finale voor FC Groningen sinds 1989.

Direct na het 2-2 gelijkspel van afgelopen weekend tegen FC Utrecht ging de knop om bij de spelers van de Trots van het Noorden en is de focus volledig op de bekerkraker van aankomende woensdag 20.45 uur. Nieuweling Simon Tibbling speelde met zijn vorige club in Zweden, Djurgårdens IF, afgelopen seizoen de Zweedse bekerfinale die hij helaas verloor.
“Het was een drama, we verloren via strafschoppen,” herinnert Tibbling zich. “Het zou geweldig zijn om dit recht te zetten, dit seizoen bij FC Groningen.”
Beste kant
“Ik heb de wedstrijd van Vitesse afgelopen weekend in delen gezien. Ze verloren ruim van Heerenveen, maar als je beter keek, zag je dat de ploeg goed kan voetballen. We moeten op onze tenen lopen en ons van onze beste kant laten zien om te winnen. Het bekertoernooi is één van de manieren om je te kwalificeren voor Europees voetbal. Dat willen we graag en daarom is de wedstrijd van woensdag ontzettend belangrijk.” 
Aanvoerder Maikel Kieftenbeld gaf direct na het treffen met FC Utrecht aan dat het bekertoernooi ontzettend leeft binnen de selectie van FC Groningen. “Wij moesten ons afgelopen weekend nog focussen op de wedstrijd tegen FC Utrecht, maar je merkt onder de supporters hoe deze wedstrijd leeft. Dat geldt ook voor de spelersgroep, iedereen weet dat er wat te halen valt. Er is geen tijd om te balen van het gelijkspel tegen FC Utrecht, want iedereen moet direct al met de wedstrijd van Vitesse bezig zijn. De wedstrijd van woensdag is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.”
Focus
Michael de Leeuw stond deze maand in de concrete belangstelling van een buitenlandse club, maar tot een transfer kwam het nog niet. De Leeuw zegt zich volledig te richten op de komende wedstrijden met FC Groningen. “Ik ben niet meer met een transfer bezig en focus me alleen op FC Groningen en de wedstrijden. Er staat een mooie week te wachten, te beginnen met woensdag. Als je kijkt naar de ploegen die er nog in zitten, kan het een heel mooi bekerjaar worden. Maar dan moeten we eerst Vitesse verslaan. Laten we niet vooruit lopen op de zaken.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus