string(9) "claudebot"

Kieftenbeld: ‘We wilden het seizoen mooi afsluiten’.

Zondag 17 mei 2015 om 17:50

FC Groningen won in de laatste competitieronde van dit seizoen een zeer doelpuntrijke wedstrijd van NAC Breda met 5-4. Invaller Danny Hoesen maakte in de slotfase de winnende treffer waardoor FC Groningen zich verzekerde van de achtste plaats op de ranglijst. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld gaat dan ook met een goed gevoel de vakantie in. Michael de Leeuw werd door zijn drie goals topscorer van FC Groningen.

FC Groningen kwam in Breda meerdere malen op voorsprong, maar kon vaak niet lang van die voorsprong genieten. “Het was een knotsgekke middag met veel goals, dus ik denk dat het publiek zich wel heeft vermaakt,” aldus Kieftenbeld voor de camera van FOX Sports Eredivisie.
Hoewel de Trots van het Noorden zich een paar weken geleden door de bekerwinst al plaatste voor de groepsfase van de Europa League wilden spelers en staf de competitie graag afsluiten met drie punten. “Er stond voor de club nog zeker wel wat op het spel en we wilden het seizoen gewoon mooi afsluiten,” vertelde Kieftenbeld.
“Dat is gelukt omdat Danny Hoesen die bal er nog in schiet. We worden achtste en dat was de doelstelling voorafgaand aan deze wedstrijd. Het is uiteindelijk een mooie middag geworden en met de beker op zak gaan we lekker de vakantie in. Het was een fantastisch seizoen dat de boeken in zal gaan.”
Michael de Leeuw had voorafgaand aan het duel met NAC veertien competitietreffers achter zijn naam staan, evenveel als Tjaronn Chery. De spits maakte een hattrick en omdat Chery eenmaal doel trof, mag De Leeuw zich topscorer noemen van de FC. “Dat is mooi,” zei de aanvaller na afloop voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Ik had samen met Tjaronn een klein duel en we wilden er beide graag zestien maken. Maar dat ik er nu zeventien heb gemaakt, vind ik ook niet erg.”
FC Groningen speelde volgens de spits een goede eerste helft en hoewel het in het tweede bedrijf iets minder was, werd de winst wel over de streep getrokken. “Ik denk dat we de eerste helft heel goed speelden en een paar mooie goals maakten. De tweede helft was van onze kant niet heel best, maar we scoorden wel. We wisten dat we moesten winnen om achtste te worden. Voor mij was het een topseizoen, met de beker en zeventien doelpunten.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus