string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘We hadden veel meer verdiend’.

Donderdag 06 februari 2014 om 23:45

FC Groningen verloor donderdagavond nipt met 2-1 in de Amsterdam ArenA van Ajax. De Trots van het Noorden kreeg in de tweede helft een aantal goede kansen, maar stond uiteindelijk met lege handen. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld noemde het verlies na afloop van de wedstrijd “ontzettend zuur.”

“We begonnen niet eens zo scherp, maar daarna pakten we het op en in de tweede helft hebben we erg scherp verdedigd,” zei Kieftenbeld voor de camera van FoxSports Eredivisie. “Ajax was niet bij machte om er doorheen te spelen, terwijl ze dat normaal gesproken uitstekend kunnen. Er lagen kansen voor ons om vandaag een goed resultaat te halen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt.”
“Je voelde zeker dat het wat te halen viel, ook omdat ik denk dat wij in de tweede helft de betere kansen hebben gehad. Ajax was kwetsbaar wat dat betreft en dus is het ontzettend zuur dat we vandaag niet een beter resultaat hebben behaald. We hadden veel meer verdiend, minstens een punt en op basis van de tweede helft misschien wel drie. Dat heb je niet vaak in de ArenA. Ik had hier graag een keer gewonnen.”
 
Chery
Tjaronn Chery had in de tweede helft twee goede mogelijkheden om te scoren. “Ik was aardig dichtbij met een bal op de lat en een bal die net naast ging, dat was jammer,” aldus Chery voor de camera van FoxSports Eredivisie. “Als je ziet dat je tot de 83ste minuut op 1-1 staat, mag je het eigenlijk niet meer weggeven. We kregen zelf enkele goede kansen om op voorsprong te komen, maar het mocht niet zo zijn vandaag. Je zag dat Ajax het lastig had, dat ze kwetsbaar waren achterin en dat we er een aantal keer goed doorheen kwamen via de counter. Daar hadden we gebruik van moeten maken en dan is het zuur dat je in de slotfase toch achter komt.” 

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard