Kieftenbeld: ‘We hadden een punt verdiend’

15 december 2013

FC Groningen verloor zondagmiddag met 1-0 van Feyenoord in Rotterdam. De FC kreeg een paar grote mogelijkheden, maar wist niet te scoren. Volgens aanvoerder Maikel Kieftenbeld had er meer ingezeten. Tjaronn Chery baalde na afloop ontzettend van zijn gemiste kans aan het begin van de wedstrijd.

FC Groningen was dichtbij een resultaat in de Kuip. “Ja absoluut, je merkte het de eerste helft al,” aldus Kieftenbeld voor de camera van FoxSports Eredivisie. “We speelden goed voetbal en kwamen er af en toe uitstekend uit zonder echt grote kansen te krijgen. In de tweede helft denk ik dat we zeker een punt hadden verdiend. Het is lastig uit te leggen waarom het dan niet lukt. We kregen een paar opgelegde kansen, die moeten er gewoon in, zo simpel is het.”  Om de nek
FC Groningen kon direct vanaf de aftrap al voor gevaar zorgen. Tjaronn Chery schoot de bal, na ongeveer twintig seconden, van dichtbij helaas naast het doel. Kieftenbeld telde het doelpunt al. “Ik hing al bijna bij Tjaronn op z`n nek. Hij schoot ongelukkig naast. Dat was balen, want wanneer je hem maakt, begin je lekker aan zo`n wedstrijd. Het liet ons niet uit ons spel halen, ook daarna hebben we prima gevoetbald.”
Kieftenbeld wil de komende wedstrijden tegen N.E.C. (beker en competitie) alles uit de kast halen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. “Volgende week wacht N.E.C. weer en dan moeten we de eerste seizoenhelft goed afsluiten. We hebben als FC Groningen in de eerste helft van de competitie gewoon prima voetbal laten zien en ik denk dat iedereen dat vindt. Daarvoor moeten we onszelf volgende week gaan belonen.”  Chery
Tjaronn Chery baalde na afloop van de wedstrijd enorm van zijn gemiste kans in de eerste minuut. “Die kans na ongeveer twintig seconden mag nooit mis,”  zei Chery voor de camera van FoxSports Eredivisie. “Het was natuurlijk vroeg in de wedstrijd, maar meestal gaan ze er wel in. Vandaag niet en dat is pijnlijk. Vanaf ongeveer vijf meter schoot ik de bal via de paal naast het doel, dat mag niet.” Chery was niet ontevreden over het spel van zijn ploeg tegen Feyenoord. “We hebben verder een goede wedstrijd gespeeld, maar zij scoren en wij niet. We hebben een paar aardige mogelijkheden gehad, maar benutten ze niet.”  Reden voor paniek is er volgens Chery niet. “Nee totaal niet,vandaag hebben we een goede wedstrijd neergezet, maar geen punten en dat is zuur. Om met een goed gevoel de winterstop in te gaan, moeten we volgende week gewoon twee keer winnen. Dat weten we allemaal en daar gaan we alles aan doen.” 

Laatste nieuws