string(9) "claudebot"

Kieftenbeld: ‘Vanavond flink balen’.

Donderdag 20 december 2012 om 23:23

FC Groningen wilde Ajax donderdagavond met passie er strijd te lijf gaan. De wil was er zeker, maar de uitvoering was onvoldoende om het de Amsterdammers echt lastig te maken. Middenvelder Maikel Kieftenbeld baalde na afloop van het duel dan ook van het verlies.

“We hadden er vooraf veel zin in, dus dit is een enorme teleurstelling,” vertelde Kieftenbeld de media na afloop van het met 3-0 verloren duel. “We wilden er een vechtwedstrijd van maken waarin we Ajax onder druk zouden houden en dat is vanavond te weinig gebeurd.”
Opportunisme
Kieftenbeld stond in een systeem met vier middenvelders rechts in de zone. “Dat betekent dat ik veel meters moest maken. Wat we onszelf kunnen verwijten is dat we, op de momenten waarop we de druk er wel op hadden, niet hebben doorgepakt. We wilden Ajax bestrijden met opportunisme. Dan zit er af en toe weinig voetbal in en is het niet altijd mooi.”
Lastig
FC Groningen probeerde met twee spelerswissels in de rust nog het één en ander om te zetten, maar Ajax wist snel de 0-2 en vlak daarna ook de 0-3 te maken. “De goals vielen erg snel. Beslist is het natuurlijk nooit, er kan altijd een bal goed vallen voor ons, maar je weet dan wel dat het heel lastig wordt.” Zondag wacht in Rotterdam weer een moeilijke tegenstander voor de FC als het Feyenoord treft in de laatste competitiewedstrijd van 2012. “Dat is een wedstrijd waar we morgen aan gaan denken. Vanavond is het eerst flink balen van deze uitschakeling.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus