string(9) "claudebot"

Kieftenbeld twee duels geschorst en één voorwaardelijk.

Maandag 28 april 2014 om 14:31

Maikel Kieftenbeld is de komende twee wedstrijden van FC Groningen niet speelgerechtigd. De aanvoerder kreeg van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. Speler en club hebben dit voorstel maandagmiddag geaccepteerd.

Kieftenbeld werd zondagmiddag in de competitiewedstrijd tegen Roda JC na 70 minuten uit het veld gestuurd door scheidsrechter Richard Liesveld. De aanvoerder maakte een stevige tackle in de richting van Roda-speler Anouar Kali. Op dat moment was de stand in het Parkstad Limburg Stadion 1-2 in het voordeel van de bezoekers. Met tien man hield de FC stand tijdens de resterende twintig (en nog eens vijf extra) speelminuten in Kerkrade, hetgeen de vijfde competitiezege op rij betekende voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi.
Voor Kieftenbeld was het zijn tweede veldverwijzing van dit seizoen. De middenvelder werd in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (op zondag 9 februari) eveneens met direct rood voortijdig naar de kleedkamer gestuurd, nadat hij een inzet op de doellijn met zijn arm had gepareerd. Van de Looi kan in de returnwedstrijd van de halve finales van de play-offs om een Europees ticket, waarvoor FC Groningen zich zondagmiddag definitief heeft geplaatst, weer een beroep doen op Kieftenbeld.
Negen keer rood
FC Groningen is dit seizoen sowieso ongelukkig met het aantal rode kaarten. De teller staat wat dat betreft al op negen. Timo Letschert (uit tegen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen), Krisztian Adorjan (Go Ahead-uit), Tjaronn Chery (sc Heerenveen-uit), Johan Kappelhof (FC Twente-uit), Hans Hateboer (RKC Waalwijk-uit), Eric Botteghin (ADO Den Haag-uit) en dus Kieftenbeld (2x) zorgen voor deze negatieve reeks. Opvallend is dat al deze rode kaarten, op één na dus van Kieftenbeld, allemaal in uitwedstrijden van FC Groningen zijn uitgedeeld.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus