string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Punt voelt als een nederlaag’.

Zaterdag 28 april 2012 om 14:13

FC Groningen verloor vrijdagavond twee kostbare punten tegen De Graafschap. Na een goede eerste helft waarin de ploeg terecht op voorsprong kwam, daalde het spelpeil na de thee aanzienlijk, met een 1-1 gelijkspel tot gevolg. Met die uitslag is ook de theoretische kans op deelname aan de play-offs nu definitief verkeken.

Doelpuntenmaker Matias Jones stond na afloop dan ook met gemengde gevoelens voor de camera’s. De Uruguayaan scoorde zijn eerste competitiegoal voor FC Groningen, maar desondanks viel de teleurstelling met bakken van zijn gezicht af te lezen.

“Natuurlijk ben ik blij met mijn goal, het is echt geweldig om in Euroborg te scoren,” zo meldde Jones. “Toch kan ik echt niet happy zijn, vanwege het resultaat. We speelden een goede eerste helft en controleerden de wedstrijd. We kregen voldoende kansen en hadden in die fase meer moeten scoren. Met iets meer effectiviteit sta je op 2-0 of 3-0, maar dat bleef dus uit.”

“De tweede helft was een ander verhaal. We verloren vaker de tweede bal, De Graafschap kreeg vertrouwen en wij kregen het lastiger. Het is dan zuur dat je door één fout meteen een goal tegen krijgt. Dat de supporters teleurgesteld zijn, dat kan ik begrijpen. Dat zijn we zelf ook. Met nog een thuiswedstrijd te gaan, is het dan ook belangrijk om hard te blijven werken. Woensdag moeten we de drie punten pakken om goed af te sluiten.”

Ook Maikel Kieftenbeld was duidelijk teleurgesteld in het resultaat. De middenvelder maakte na vier wedstrijden afwezigheid zijn rentree en was vooraf gebrand op winst. Dat leek in de eerste helft ook prima te lukken.

“Het was duidelijk een wedstrijd met twee gezichten,” analyseerde Kieftenbeld. “In de eerste helft speelden we met veel druk en konden gemakkelijk van kant naar kant spelen. Dat deden we ook en we creëerden voldoende kansen. In de tweede helft werd het allemaal wat minder. We kwamen moeilijker aan voetballen toe en verloren de controle.”

“We hadden de intentie om na de rust op dezelfde manier door te gaan, maar dat wilde gewoon niet. We konden de bal niet gemakkelijk houden en het werd moeizaam. Dat je dan ook nog tegen een goal aanloopt, komt dan hard aan.”

“Al met al een teleurstellende avond, waarin we ons eigenlijk zelf in de vingers hebben gesneden. Als je in de eerste helft twee of drie maakt, dan stap je feestend van het veld. Nu hebben we een punt, maar het voelt als een nederlaag. We hadden moeten winnen. Het is daarom zaak om woensdag tegen NAC Breda net zo te spelen als vandaag in de eerste helft.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’