string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Prima pot gespeeld’.

Zaterdag 29 maart 2014 om 23:44

FC Groningen behaalde zaterdagavond in Eindhoven tegen PSV een historische overwinning, 2-3. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld zag dat zijn ploeg met vertrouwen speelde en noemde de winst na afloop verdiend. Aanvaller Richairo Zivkovic roemde de werklust van het team.

“Het is een mooie overwinning,” zei Kieftenbeld voor de camera van FOX Sports Eredivisie na afloop van de wedstrijd. “We waren al een aantal keer dichtbij een overwinning in een uitwedstrijd bij een topclub en deze keer is het eindelijk gelukt. Ik denk dat weinig mensen dit van tevoren hadden verwacht, maar ik vind het een verdiende overwinning. De eerste helft hebben we het PSV heel moeilijk gemaakt, de tweede helft was het vooral op de counter, maar dat deden we ook heel goed.” 
Prima pot
Net als vorige week tegen Vitesse was de FC enkele keren zeer gevaarlijk via een snelle uitbraak. “We hebben de tegenstander iets laten komen omdat we dan heel gevaarlijk zijn voorin met Richairo Zivkovic en Filip Kostic. Dat hebben we heel goed gedaan, maar ik denk dat je ons tekort doet als je zegt dat we alleen maar countervoetbal speelden. We hebben een prima pot gespeeld.”
Het was voor Kieftenbeld de eerste keer dat hij in Eindhoven tegen PSV met een goed resultaat het veld af stapte. “Ik speel voor de vierde keer hier en drie keer was het vrij kansloos, maar nu hebben we een keer gewonnen. We pakten vorige week een overwinning die we echt nodig hadden en daar hebben we op doorgebouwd, dat is hartstikke mooi. Het geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden. We willen graag naar de play-offs en dan doen we met deze overwinning goede zaken.” 
Keihard gewerkt
Richairo Zivkovic roemde het harde werken van het team. “Ik vind het een verdiende overwinning, we hebben tot de laatste minuut keihard gewerkt en hebben het heel compact gehouden,” aldus Zivkovic voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Zij hebben niet heel veel kansen gekregen, ik denk dat wij aanvallend meer kansen hebben gehad dan zij.” 
De aanvaller was zeer gevaarlijk onder andere vanwege zijn snelheid. Zivkovic maakte een treffer door bij de eerste paal goed voor zijn man te komen en de bal van dichtbij over doelman Jeroen Zoet te stiften. “Dat gaat puur op gevoel. Het was de enige oplossing om de bal op deze manier te raken, dus het moest wel.”

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard