Kieftenbeld pakt naast maatschappelijke prijs

1 september 2014 / vandaag

Maikel Kieftenbeld heeft de titel ‘Maatschappelijk speler Eredivisie 2014’ aan zijn collega Deniz Türüc van Go Ahead Eagles moeten laten. De captain van de Trots van het Noorden had voor het winnen van de eervolle prijs ook concurrentie van Georginio Wijnaldum (PSV) en Bram van Polen (PEC Zwolle).

Aan de uitverkiezing is een prijs gekoppeld van 50.000 euro, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij, Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Deze prijs wordt volledig besteed aan een maatschappelijk project naar keuze van de winnaar. De VriendenLoterij en Eredivisie willen met deze prijs het maatschappelijke belang van voetbal onderstrepen. Vier genomineerden
Alle Eredivisieclubs is gevraagd één speler voor te dragen die zich op een bijzondere wijze inzet voor een sterkere samenleving. De Eredivisie en Meer dan Voetbal  hebben daaruit deze vier genomineerden gekozen, omdat zij allemaal zeer actief betrokken zijn bij de maatschappelijke activiteiten van hun club. De top-vier werd vervolgens beoordeeld door een jury bestaande uit: Siem de Jong (winnaar 2013) Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie), Jaap de Groot (Chef sport De Telegraaf), Barbara Barend (hoofdredacteur Helden magazine) en Michiel Verboven (Managing Director VriendenLoterij). Türüc ontvangt de prijs vanavond, maandag 1 september, tijdens het gala Voetballer van het Jaar 2014.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws