string(9) "claudebot"

Kieftenbeld: ‘Op z`n zachtst gezegd teleurgesteld’.

Zaterdag 15 maart 2014 om 22:49

FC Groningen verloor zaterdagavond in de slotfase van ADO Den Haag. De Trots van het Noorden speelde het laatste half uur van de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Eric Botteghin. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld en aanvaller Richairo Zivkovic waren zeer teleurgesteld over het verlies van deze belangrijke wedstrijd.

“Als je in de laatste minuten zo’n belangrijke wedstrijd verliest mag het duidelijk zijn dat je op z`n zachtst gezegd teleurgesteld bent,” aldus Kieftenbeld voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Ik denk dat we goed in de wedstrijd zaten zowel in de eerste als in de tweede helft, maar toen kregen we een strafschop tegen en kwamen we met tien man te staan. Ik heb de beelden niet gezien, dacht in het veld te zien dat de overtreding erbuiten was, maar wat doe je er nog aan.”
Teleurstellend
FC Groningen kwam met tien man knap terug tot 1-1 via een doelpunt van Richairo Zivkovic, maar kon het punt uiteindelijk niet over de streep trekken. “Richie maakte een fantastische goal en dan moet je 1-1 houden. Dat leek er ook heel lang op, want er was niet veel aan de hand, maar dan valt het tegendoelpunt uiteindelijk toch. We wilden klaar zijn voor deze wedstrijd, ik denk dat we dat ook waren en dan is het heel teleurstellend dat je hem dan alsnog verliest.”
Door het verlies van FC Groningen zakt de ploeg vooralsnog naar de tiende plaats op de ranglijst. “We hadden van tevoren gezegd dat dit een belangrijke wedstrijd was omdat we naar boven wilden kijken. Daar ben je op dit moment even bij vandaan en nu wordt het spannend, maar dat hoort ook bij voetbal. Voor deze wedstrijd keken we nog naar boven, maar er staan ploegen onder ons die best dichtbij staan. Zo realistisch moet je zijn.” 
Zivkovic
Richairo Zivkovic maakte twaalf minuten voor tijd een mooie gelijkmaker. Belangrijk voor de jonge spits die al een tijdje niet had gescoord. “Het was november dat ik mijn laatste goal maakte, dus het was belangrijk,” zei Zivkovic voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Ik nam de bal niet goed aan, maar herstelde het prima. Je wilt belangrijk zijn voor het team en als je scoort, is dat ook lekker voor jezelf. Na de 1-1 hadden we het gevoel dat we nog stand konden houden en misschien zelfs nog konden scoren via een uitbraak. Maar helaas is het vlak voor tijd andersom gebeurd, heel zuur.” 
 
Volgens de aanvaller was de rode kaart van Eric Botteghin het sleutelmoment in de wedstrijd. “Ik denk dat we tot de rode kaart de wedstrijd onder controle hadden, maar we kregen een penalty en een goal tegen. Ik zag dat de bal er buiten was en dat maakt het extra zuur. Het was een cruciale wedstrijd die we moesten winnen om weer aan te haken. Het gat naar boven wordt nu groter.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus