string(9) "claudebot"

Kieftenbeld: ‘Ontzettend teleurstellend’.

Zondag 19 oktober 2014 om 20:05

Het is FC Groningen zondagmiddag niet gelukt om de vierde thuiswedstrijd van dit Eredivisieseizoen te winnen. De Trots van het Noorden speelde tegen Excelsior met 1-1 gelijk en aanvoerder Maikel Kieftenbeld noemde die uitslag teleurstellend. Mimoun Mahi maakte na weken blessureleed zijn thuisdebuut voor FC Groningen.

“We hadden hier drie punten moeten pakken en dus is het gelijkspel ontzettend teleurstellend,” reageerde Kieftenbeld na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior. “We hebben er vandaag hard voor gewerkt, dat heeft iedereen kunnen zien. Maar het spel was niet goed genoeg om van Excelsior te winnen.”
Slordig
FC Groningen startte zondag voor het eerst in de competitie in een systeem met twee spitsen. “Zoiets gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag goed. Ik denk dat in dit systeem meer spelers in hun kracht spelen. Er kwam meer actie voor het doel en we hebben in de eerste helft goede kansen gehad. Het spel was echter ook erg slordig met veel balverlies. We zullen hard moeten blijven trainen en hard moeten blijven werken. We komen hier alleen uit door hard met elkaar te blijven werken.”
Excelsior kwam op voorsprong doordat een bal via het hoofd van Kieftenbeld achter doelman Sergio Padt het doel in vloog. “Het moet er heel dom uit hebben gezien. Ik kreeg de bal tegen mijn hoofd en had geen idee waar deze heen ging. Dat is natuurlijk heel zuur. We hebben op dit moment niet heel veel zelfvertrouwen en het is logisch dat zo’n doelpunt niet meehelpt.”
Debuut
Mimoun Mahi mocht een kwartier voor tijd invallen. De aanvaller kende door blessures een vervelende start bij FC Groningen, maar was tijdens zijn thuisdebuut in Euroborg enkele keren dreigend. “Ik heb alles gegeven en helaas ging de bal er net niet in. Voor mij is het prettig dat ik mijn debuut heb mogen maken, maar de uitslag is teleurstellend.”
Mahi raakte tijdens één van de eerste trainingen bij FC Groningen geblesseerd aan zijn enkel en later kreeg hij last van een ontsteking onder zijn knie. “In het begin was dat best moeilijk, maar op gegeven moment heb ik me puur geconcentreerd op de revalidatie. Hopelijk kan ik de volgende weken meer van mezelf laten zien.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus