string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Om je voor te schamen’.

Zondag 09 februari 2014 om 19:37

FC Groningen verloor zondag kansloos in de Noordelijke derby tegen sc Heerenveen. De FC stond na de eerste helft al met 3-0 achter en moest ook nog eens verder met 10 man na een rode kaart van Maikel Kieftenbeld. De aanvoerder vond de nederlaag beschamend, spits Michael de Leeuw zag dat zijn ploeg werd afgetroefd.

“We hebben er ontzettend de pest in,” zei Kieftenbeld na afloop. “We hadden dit niet verwacht en het komt ook wel aan. Het is ongelooflijk dat we zo`n eerste helft spelen en ik heb daar ook geen verklaring voor. Het ging voetballend niet, maar we kwamen ook niet in de duels. Alles wat mis kon gaan, ging ook mis. Vandaag was het slecht, om je voor te schamen.”
Hands
Kieftenbeld werd enkele minuten voor het rustsignaal naar de kant gestuurd met een rode kaart. De middenvelder kreeg een bal op zijn hand, in een poging om een Friese inzet van de doellijn te halen. “Het was hands en dus een terechte strafschop. Als je de regels bekijkt ontneem ik daar iemand een doelpoging en is het dus ook rood. Als je zo`n eerste helft speelt, mag je niet klagen over de scheidsrechter.”
Michael de Leeuw maakte voor FC Groningen in de tweede helft nog wel de 3-1 uit een strafschop, maar toen was de wedstrijd al gespeeld. “Je hoopt dan nog even dat er wellicht een bal een keer goed kon vallen, maar dat zat er niet in.”
Afgetroefd
De Leeuw erkende dat zijn ploeg vanaf het eerste moment niet in de wedstrijd zat. “We wisten dat het gat vijf punten was en dat wilden we graag rechtzetten. Iedereen was zich ervan bewust hoe belangrijk deze wedstrijd was en we wilden er een mooie wedstrijd van maken, maar vanaf de eerste seconden zaten we niet in het duel. We werden door Heerenveen afgetroefd en gaven de doelpunten veel te gemakkelijk weg. Je kunt zelf wel invullen hoe de sfeer in de kleedkamer was.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard