string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld keert na schorsing terug in de basis.

Vrijdag 14 februari 2014 om 15:03

Erwin van de Looi kiest komende zondag in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles voor Maikel Kieftenbeld op het middenveld. Hoewel de trainer zeer tevreden was over de manier waarop Rasmus Lindgren de geschorste Kieftenbeld verving, kiest hij toch weer voor de oud-speler van Go Ahead Eagles.

Tijdens het traditionele perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd lichtte de hoofdtrainer zijn keuze toe. “Ik was zeer te spreken over de manier waarop Lindgren het afgelopen woensdag heeft ingevuld. Het geeft wederom aan dat je meer dan elf mensen nodig hebt gedurende een seizoen. Rasmus heeft een tijd moeten wachten, heeft het uitstekend ingevuld, maar Kieftenbeld kent tot nu toe ook een uitstekend seizoen. Het is topsport en je kunt er maar een opstellen.”
Mooi voorbeeld
Van de Looi benadrukt dat de spelers die nu op de bank zitten hun rol in de selectie goed uitvoeren. “Natuurlijk zijn ze niet altijd blij, dat is logisch, maar ik vind dat de spelers er goed mee omgaan. Rasmus Lindgren is daar een mooi voorbeeld van, maar ook Krisztian Adorjan heeft niet altijd alles gespeeld en heeft het tegen FC Twente prima gedaan. Door tactische accenten wissel je wel eens spelers en hoe ze daar mee omgaan, doen ze uitstekend.”
Het veld
FC Groningen staat dit hele seizoen al voor voetbal van achteruit. Neerslag en twee wedstrijden binnen vier dagen hebben duidelijk de sporen op het veld in Euroborg achtergelaten. “Als je van achteruit wilt voetballen, heb je een goed veld nodig. Feit is dat het we een zwaar veld hebben, maar ik houd er niet van om naar excuses te zoeken. Daarnaast vind ik dat je mensen die voor het veld zorgen dan te kort doet. Ze werken keihard om het veld zo goed mogelijk te krijgen. Als ze dat niet hadden gedaan, was het nog veel slechter geweest, daar moeten we niet over zeuren.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’