Kieftenbeld, Kappelhof, Burnet en Letschert in FCG TV

2 november 2012

In de nieuwe aflevering van FC Groningen TV is er veel aandacht voor de bekerwinst op ADO Den Haag, reageren spelers op de bekerloting tegen Ajax en is er een vooruitblik op het duel van komende zondag tegen NEC.

Afgelopen dinsdag bezochten ruim 14.000 mensen het bekerduel tegen ADO Den Haag. Onder de toeschouwers bevonden zich bezoekers uit het Overijsselse Lemelerveld, het geboortedorp van Maikel Kieftenbeld. De middenvelder van FC Groningen had de groep speciaal voor het bekerduel uitgenodigd om naar Euroborg te komen. De Groene Kathedraal mocht dinsdag ook zo'n vijftienhonderd studenten begroeten. Via een kortingsactie kregen zij de gelegenheid om kennis te maken met FC Groningen en Euroborg. En van die mogelijkheid werd gretig gebruik gemaakt door de studenten. De toeschouwers zagen tegen ADO Den Haag geen hoogstaande wedstrijd, maar dat deerde na afloop niemand. Iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt was blij met de belangrijke bekerwinst. Essent Man of the Match Michael de Leeuw was de gevierde man als matchwinner, al leverde Andraz Kirm met een assist ook een belangrijk aandeel aan de overwinning. Voor Maikel Kieftenbeld was het vooral leuk dat hij zijn gasten uit Lemelerveld met een goed gevoel huiswaarts kon doen gaan. Kieftenbeld had voor de achtste finale van de KNVB-beker een voorkeur voor zijn oude ploeg Go Ahead Eagles. Maar het werd dus Ajax. En dat is weer de vorige club van Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet. Zij reageerden dan ook verheugd op de door Willem van Hanegem verrichte loting. Samen met Kappelhof en Burnet kijkt FCG TV ook meteen vooruit naar de confrontatie van komende zondag met NEC. Timo Letschert zorgde maandagavond voor de openingstreffer van Jong FC Groningen tegen Jong NAC Breda. Letschert kwam afgelopen zomer over van de beloften van sc Heerenveen en heeft zich de eerste maanden bij FC Groningen langzaam opgewerkt tot een vaste kracht in het elftal van trainer Dick Lukkien. Toch kan het altijd nog een stuk beter, weet Letschert zelf maar al te goed. Vanavond een nadere kennismaking met de speler die voor veel FC Groningen supporters nog tamelijk onbekend is. Let op: FC Groningen TV wordt vanavond uitgezonden om 17.55 op Eredivisie Live 2. De herhaling is om 22.50 uur op EL 2. Morgen wordt FCG TV om 07.25 uur herhaald op EL 1 en zondag om 10.40 uur op EL1, voorafgaande aan FC Groningen - NEC.
FC Groningen TV is zaterdag ook te zien op OOG TV. De uitzending op de lokale omroep van Groningen begint om 15.30 uur waarna het tot 09.00 uur in de ochtend wordt herhaald. FC Groningen TV is ook terug te zien op de website van FC Groningen: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentv
Blijf op de hoogte van FC Groningen TV via Twitter: www.twitter.com/fcgroningentv

Laatste nieuws