string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Ik kon heel snel rechtsback spelen’.

Donderdag 17 juni 2010 om 18:55

Maikel Kieftenbeld werd donderdagmiddag gepresenteerd als rechtsback voor het komende seizoen. De middenvelder van Go Ahead Eagles speelde nog nooit op die positie. “Men heeft er hier alle vertrouwen in en ik ook in mezelf.”

Technisch manager Henk Veldmate opende met een omschrijving van de speler Kieftenbeld. “Een mannetjesputter en het grootste talent op het middenveld van de Jupiler League. Wij hoorden dat de overgang naar AZ nog niet helemaal was afgerond en hebben hem afgelopen maandag als opvolger van Sepp De Roover gepolst. We hebben flink doorgepakt en zijn snel tot een akkoord gekomen met Go Ahead Eagles (transfersom: 300.000 euro – red.) en Maikel zelf.”
Kieftenbeld zelf was afgelopen maandag van plan met vrienden naar Nederland-Denemarken te gaan kijken. Dat liep even anders. “Die avond zat ik thuis bij directeur Hans Nijland,” aldus Kieftenbeld. “Ik had er meteen een goed gevoel bij. Bij Go Ahead heb ik altijd als middenvelder gespeeld, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik hier een mooie toekomst tegemoet ga en hoop hier te mogen schitteren en vier hartstikke mooie jaren te beleven.”
Over zijn achtergrond: “Ik ben begonnen met voetballen bij vv Lemelerveld. In de D-jeugd kwam ik bij FC Twente en daar heb ik vijf seizoenen gespeeld. In de B-jeugd werd ik te licht bevonden en daarna ben ik naar Go Ahead Eagles gegaan. Na een jaar zat ik al bij de eerste selectie en sindsdien is het eigenlijk snel gegaan. In de afgelopen twee seizoenen heb ik meer dan zestig duels gespeeld.”
“Het ging vrij aardig en er waren veel clubs die me volgden. AZ was de enige concrete club, maar daar moest ik wachten tot ze middenvelders zouden verkopen. En toen dat in het nieuws kwam, werd ik dus door Groningen gevraagd. Toen zij me vroegen als rechtsachter kon ik dat natuurlijk opeens heel snel,” grapte het 19-jarige talent die bij Go Ahead nooit op die positie speelde maar altijd als middenvelder.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’