string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Het was heel slecht, daar balen we enorm van’.

Zondag 05 oktober 2014 om 17:20

FC Groningen verloor zondagmiddag met 4-0 in de Rotterdamse Kuip van Feyenoord. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld was zeer teleurgesteld in de nederlaag en in het spel wat zijn ploeg liet zien.

FC Groningen werd vanaf het begin van de wedstrijd teruggedrongen door een fel Feyenoord en kwam daardoor niet aan het voetballen. “Het was vandaag heel slecht,” gaf Kieftenbeld na afloop van de wedstrijd toe voor de camera van FoxSports Eredivisie. “De eerste helft kwamen we niet van onze eigen helft af en was Feyenoord veel beter. De tweede helft probeerden we het anders te doen en kwamen we ook nog wel redelijk de kleedkamer uit, maar kregen we al snel de tweede gele kaart (voor Johan Kappelhof –red.). Daarna hebben we alleen nog maar achter de bal aan gelopen. In de tweede helft deden we het tactisch iets anders, maar je hoeft niet over tactiek te praten als je zo staat te voetballen. Het was echt heel slecht en daar balen we enorm van.”
De nederlaag in Rotterdam is de vierde in een uitwedstrijd van dit seizoen. Kieftenbeld beaamt dat het verlies niet goed is voor het zelfvertrouwen van de ploeg. “We wonnen weliswaar vorige week thuis van Willem II, maar toen speelden we niet zoals we willen. Het is duidelijk dat het spel van vandaag daar ook niet aan heeft meegeholpen. Volgende week is er een interlandweekend dus we hebben twee weken de tijd om het er even goed met elkaar over te hebben. Daarna moeten we er gewoon weer staan, want voetballen kunnen we wel.”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard