string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Het leeft enorm en dat maakt me trots’.

Donderdag 30 april 2015 om 17:23

Als aanvoerder van FC Groningen zat Maikel Kieftenbeld donderdagmiddag in Zeist achter de tafel voor de traditionele persconferentie voorafgaand aan de bekerfinale. De captain gaf aan trots te zijn dat de club ontzettend leeft in Stad en Ommeland. Hoewel tegenstander PEC Zwolle de ervaring van de bekerwinst van vorig seizoen meeneemt, denkt Kieftenbeld dat ook bij de Trots van het Noorden voldoende ervaring in het team zit.

De KNVB had voorafgaand aan de persconferentie voetballiefhebbers gevraagd om een vraag in te sturen voor de aanvoerder van de Trots van het Noorden. De vraag van Patrick Norden; wat het met Kieftenbeld doet dat heel Groningen met hem en het team meeleeft, werd uiteindelijk gesteld.
Leeft enorm
“Het is natuurlijk ontzettend gaaf en de beker leeft al wel een tijdje in Groningen,” antwoordde de aanvoerder. “Daags na het winnen van de halve finale werd mij en mijn teamgenoten overal in de Stad al succes gewenst. Het leeft enorm en dat maakt me vooral ook heel trots, trots dat we in die positie staan om voor onze fans de beker te kunnen winnen. Dat is heel mooi.”
Kieftenbeld neemt het met zijn teamgenoten zondag op tegen PEC Zwolle dat de finale-ervaring van vorig seizoen met zich mee het veld op zal nemen. Volgens Kieftenbeld zit er ook voldoende ervaring in het team van FC Groningen. “Dan denk ik aan Eric Botteghin, Tjaronn Chery en Rasmus Lindgren, die al een tijdje meeloopt in de voetballerij. Dat zijn de meer ervaren jongens die zullen gaan opstaan.”
Ervaring
“We hebben niet veel spelers met bekerervaring, maar halen bijvoorbeeld wel ervaring uit de finale van de play-offs van vorig seizoen,” vervolgt de middenvelder. “Dat zijn wedstrijden waar extra spanning bij komt kijken. Er stond ook heel veel druk op onze halve finale tegen Excelsior waarvan veel mensen verwachtten dat we die wedstrijd wel even zouden winnen. Dat gaf druk en zoiets nemen we mee naar de finale toe. Net als Zwolle meeneemt dat ze de beker vorig jaar hebben gewonnen.”
PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen verwacht niet dat de Zwollenaren anders naar de finale toeleven dan vorig jaar tegen Ajax. “Dit jaar is het verhaal wel compleet anders dan tegen Ajax. Er staan twee ploegen die zich op dit moment volledig inzetten op die beker en ik denk dat het een fifty-fifty-wedstrijd is waarin momenten de doorslag zullen geven. Dit is in Nederland de mooiste wedstrijd om te spelen en dat het een bepaalde spanning met zich meebrengt, is alleen maar goed.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard