string(9) "claudebot"

Kieftenbeld: ‘Het besef dat je doorgaat, is prachtig’.

Woensdag 28 januari 2015 om 23:46

FC Groningen bereikte woensdagavond de halve finales van het KNVB-bekertoernooi door Vitesse in eigen huis met 4-0 te verslaan. Tjaronn Chery maakte na ruim een uur spelen het eerste doelpunt waarna de goals elkaar snel opvolgde. Ook aanvoerder Maikel Kieftenbeld was één van de doelpuntenmakers.

“Het was een mooie avond,” zei de aanvoerder na afloop van de wedstrijd tegen de Arnhemmers. “De eerste helft speelden we niet goed, maar in de tweede helft ging het volgens mij wel aardig. We hebben een aantal keer geluk gehad in de eerste helft, maar iedereen was wel scherp toen we in de rust bij elkaar zaten. Het breekpunt in de wedstrijd was denk ik de strafschop en de rode kaart. Soms heb je zoiets nodig. Dat we daarna snel op 2-0 kwamen was heel belangrijk.”
Strijd
Kieftenbeld maakte zelf de laatste van de vier Groningse doelpunten en vierde dit uitbundig op het veld. “Ik vind dit zo mooi. Ik scoor niet zo vaak, maar het geeft zo`n goed gevoel,” glunderde Kieftenbeld. “Het besef dat je doorgaat is prachtig, je merkt dat het hier echt leeft en we hebben laten zien dat we onszelf met veel strijd op de been kunnen houden.”
Tjaronn Chery maakte de eerste goal van de avond nadat hij de rebound van de gemiste strafschop van Michael de Leeuw verzilverde. De middenvelder was als eerste van de inlopende mensen bij de bal. “Ik was blij dat ik hem kon maken, maar het is ook tactiek hè,” lacht Chery. “Doordat ik wat van achteren kom aangerend, kan ik meer snelheid maken dan de anderen. Je moet wat geluk hebben dat de bal voor je voeten komt, maar ik stond er wel.”
Vooruit
Chery beaamt dat de FC in de eerste helft het nodige geluk heeft gehad en hoopt dat zijn ploeg gedurende dit seizoen nog vaker het spel kan gaan maken. “We moeten zorgen dat we dat vanaf minuut één doen. We hebben nu de spelers om vooruit te spelen en moeten dat nog zorgvuldiger doen. We willen graag dominant zijn en moeten laten zien dat zoiets mogelijk is.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’