Kieftenbeld en Enevoldsen bij de achttien

17 december 2010

Maikel Kieftenbeld en Thomas Enevoldsen zijn terug bij de selectie. Zij vervangen Tim Sparv en Nicklas Pedersen bij de ‘achttien’ voor het uitduel met Excelsior.

Trainer Pieter Huistra kan zaterdagavond niet beschikken over de geschorste Tim Sparv en de geblesseerden Nicklas Pedersen (voet) en Koen van de Laak (knie). Thomas Enevoldsen is terug na een lichte enkelblessure en Maikel Kieftenbeld keert terug van een schorsing van één wedstrijd.

Huistra: “Met de overwinning op AZ waren we tevreden. De voorbereiding richting Excelsior werd wat gedwarsboomd door het weer. Iedereen heeft er werkelijk alles aan gedaan om een mogelijkheid te creëren voor ons om te trainen. Vanochtend om half acht was men in Haren alweer bezig met het vrijmaken van het kunstgras. Helaas was de onderlaag nu bevroren. Dus moesten we uitwijken naar het stadion. Hier in Euroborg hebben we een korte en intensieve training in de sneeuw gedaan, zonder bal. Iedereen heeft wel gezweet en heeft even het lichaam losgemaakt.” “Gisteren (donderdag – red.) gingen we ’s middags trainen, maar om kwart voor twee begon het te sneeuwen. Tussen twee uur en half drie rolde de bal nog maar daarna was er eigenlijk geen beginnen meer aan. In de aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Genemuiden hopen we dat de dooi intreedt en we nog wel op het veld in Haren terecht kunnen. De voorspellingen voor de komende tijd zijn overigens nog steeds vrij winters.” “We gaan uit van het scenario dat in Rotterdam morgen gewoon gevoetbald gaat worden. Het wordt voor ons de vraag hoe we met de omstandigheden omgaan. En hoe het veld erbij ligt. Ik hoop dat het doorgaat op een goed bespeelbaar veld. De omstandigheden zijn voor beide ploegen gelijk en verzorgd voetbal is in deze omstandigheden niet altijd mogelijk. Wij moeten de eensgezindheid in het team hebben om een resultaat te pakken. Ik ben benieuwd hoe snel we dit oppikken. Na het resultaat van vorige week willen we ook in een uitwedstrijd iets laten zien!”

Laatste nieuws