string(9) "claudebot"

Kieftenbeld: ‘Eindelijk mocht ik de beker aanraken’.

Zondag 03 mei 2015 om 22:13

Maikel Kieftenbeld raakte afgelopen donderdag tijdens de persconferentie in Zeist voorafgaand aan de bekerfinale bewust nog niet aan. De aanvoerder wachtte daarmee tot na de met 2-0 gewonnen finalewedstrijd tegen PEC Zwolle, toen hij de cup door clubicoon Erwin Koeman kreeg uitgereikt. Rasmus Lindgren weet niet wat hij de komende dagen kan verwachten in Groningen en Michael de Leeuw bombardeerde ploeggenoot Albert Rusnak tot legende.

“Eindelijk mocht ik de beker aanraken,” lachte Kieftenbeld na afloop van de finale. “Het was een mooi moment en omdat we hem bewust nog niet hadden aangeraakt, maakte dit moment misschien nog wel specialer.”
 
In bad
Kieftenbeld deed uit de doeken dat het een groot feest was in de kleedkamer van FC Groningen. “We hebben de trainer in bad gegooid en ik denk dat het feest nog wel groter gaat worden. Het was echt geweldig.”
 
Echt uitbundig was Kieftenbeld niet na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Liesveld. “Ik had het wel iets uitbundiger verwacht. Normaal ben ik heel uitbundig, maar nu was ik er echt even stil van. Het is een cliché, maar hier heb ik echt van gedroomd en daarom is het ook zo fantastisch. Deze winst is voor heel Groningen, de Stad en ook de provincie. Als ik later terugkijk op mijn carrière zal dit zeker één van de momenten zijn”
 
Niet slapen
Rasmus Lindgren won al eens de beker bij zowel Ajax als RB Salzburg, maar in tegenstelling tot bij die clubs, speelde de Zweed deze keer wel in de finalewedstrijd. Lindgren kijkt uit naar de sfeer in Groningen “Ik heb geen idee wat ik moet verwachten, maar het zal een gekkenhuis zijn. Het wordt vast heel mooi en ik zal vanavond niet veel slapen. Ook niet omdat mijn kinderen me morgen alweer om zeven uur zullen wekken, maar dat geeft niet. Het is fantastisch.” 
 
Legende
Michael de Leeuw was zowel in de eerste als de tweede helft dichtbij een doelpunt, maar scoorde niet. Het deerde de topscorer van FC Groningen geen moment. “We kregen al snel twee goede mogelijkheden al vond ik PEC Zwolle de eerst helft iets beter. Albert Rusnak gaat vanaf vandaag door het leven als ‘legende’. Dit is zo mooi, vorig jaar was het al feest en het zal de komende dagen nog wel een groter feest zijn in Groningen. Ik heb al tegen de trainer gezegd dat ik volgende week een luie spits ben.”
 
Alle ontlading kwam er bij De Leeuw uit na het laatste fluitsignaal. “Je weet van gekkigheid niet wat je moet doen, maar ik heb ervan genoten. De supporters hebben er echt een gekkenhuis van gemaakt. Dit is de mooiste dag uit mijn carrière.”  

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’