string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Doe een beetje rustig, er zijn ook mensen bij’.

Zondag 30 oktober 2011 om 17:54

FC Groningen beleefde zondag in eigen Euroborg een sensationele middag. De Trots van het Noorden versloeg het Rotterdamse Feyenoord met maar liefst 6-0. Met fraaie afstandschoten en mooie combinaties voetbalde het team van trainer Pieter Huistra een historische wedstrijd.

Nog nooit werd Feyenoord met zo’n grote uitslag aan de kant geschoven. “We staan dus in de boeken,” lacht aanvoeder Petter Andersson, die één van de zes treffers voor zijn rekening nam. “Elk doelpunt dat we maakten was mooi. Bijna alles vloog erin en we zijn heel effectief geweest. We steken iedere week veel energie in de wedstrijden en dan is het heerlijk dat het zo uitpakt.”
Goede ploeg
FC Groningen had vleugels in eigen stadion en dat resulteerde uiteindelijk in de grote overwinning. Andersson bleef echter beducht voor de kracht van de tegenstander. “Feyenoord heeft gewoon een heel goede ploeg, daar is geen verandering in gekomen. Maar wij zijn ook een goede ploeg. We wilden er vanaf het eerste moment staan en hadden veel zin om Feyenoord te verslaan vandaag. Dat wilden we graag op het veld uitstralen en het is gelukt.”
Revanche
Minstens net zo blij met de winst was verdediger Virgil van Dijk. Hij won bijna al zijn duels, gaf een assist bij de 1-0 en bekroonde de, voor hem uitstekende, middag met een prachtig doelpunt. “Hun spits werd in de rust gewisseld, dat is een compliment voor Jonas Ivens en mij,” zegt Van Dijk. “Ik heb goede wedstrijden gespeeld dit seizoen, maar vorige week was het persoonlijk niet goed. Vanmiddag was het wel weer goed en dus is dit een sportieve revanche op mezelf. Uiteindelijk is het een heel mooie middag waarin ik zelfs aanvallend nog iets kon brengen.”
Vooral over de start van zijn ploeg van Van Dijk erg tevreden. “We begonnen heel scherp en als je zo vroeg op voorsprong komt, geeft dat natuurlijk veel vertrouwen. We hebben hard gewerkt en wilden zo veel druk zetten en zoveel mogelijk doelpunten maken. Ik zie Feyenoord als een directe concurrent dus deze wedstrijd moesten we, zeker thuis, winnen.”
Vlammend schot
Net als Andersson en Van Dijk kwam ook de naam van Maikel Kieftenbeld op het scoreformulier. Met een vlammend schot van ruim 25 meter schoot de middenvelder de 2-0 achter keeper Erwin Mulder. Het was de eerste goal van Kieftenbeld voor FC Groningen en dat wilde hij weten. “Een heerlijk gevoel. Ik was bijna vergeten hoe goed het voelt om te scoren,” glundert de rechtspoot terwijl hij naar woorden zoekt om zijn doelpunt te beschrijven.
“Ik kreeg de bal mee van Tim Sparv en had wat ruimte voor me. Eerder in de wedstrijd had ik dat ook al, maar toen koos ik voor het balbezit. Nu dacht ik bij mezelf; laten we het maar eens proberen. Vaak voel je wel of een bal goed is geraakt en deze voelde direct goed. Ik was helemaal uit balans dus viel op de grond. Aan de reactie van het publiek hoorde ik dat het een doelpunt was.”
Ontlading
De ontlading bij Kieftenbeld was enorm. “Het was niet normaal. Ik dacht nog, doe een beetje rustig, er zijn ook mensen bij, maar het is zo mooi om een doelpunt in het stadion te vieren. Dan vind ik dat je je best een beetje mag laten gaan. Later kreeg ik nog een kans om te schieten en dan hoor je het publiek opveren. Dat was erg grappig, maar het is niet altijd feest.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’