string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Dit geeft aan hoe de wedstrijd leeft’.

Dinsdag 07 april 2015 om 19:45

Met een lamme arm door het uitdelen van alle handtekeningen kwam aanvoerder Maikel Kieftenbeld als laatste FC-speler van het veld in Euroborg. De middenvelder genoot zichtbaar van de speciaal ingelaste open training die door 2.500 fanatieke supporters werd bezocht. Hans Hateboer weet dat zijn team de steun van het publiek morgen goed kan gebruiken.

Kieftenbeld waardeerde de steun van de zingende fans tijdens de afsluitende training voor het bekerduel tegen Excelsior. Hoewel de aanvoerder nooit een extra motivatie nodig heeft om een wedstrijd te spelen, was hij onder de indruk van de fans. “Natuurlijk helpt dat wel, alle beetjes helpen en het geeft aan hoe deze wedstrijd leeft bij de fans. Voor dit soort belangrijke wedstrijden loopt de gehele stad uit en merk je wat het betekent voor de club.”
FC Groningen treed woensdagavond om 20.00 uur, in een compleet uitverkocht Euroborg, aan tegen Excelsior. Voor Kieftenbeld kan het eerste fluitsignaal niet snel genoeg klinken. “Ik vergelijk het met de eerdere belangrijke wedstrijden die ik voor FC Groningen heb gespeeld en die wil je altijd zo snel mogelijk spelen. Een dag duurt dan heel lang, maar ik moet me gewoon voorbereiden net als anders.”
“Meestal ben ik op tijd wakker op een wedstrijddag en zorg ik dat ik een goed ontbijt neem en een goede lunch. Je wilt niet één van die maaltijden moeten overslaan op een wedstrijddag. Vaak ga ik ’s middags nog even slapen of koffie drinken in de Stad en zorg ik dat ik drie uur voor de wedstrijd een bord pasta eet. Daarna ga ik even douchen, gaat de muziek keihard aan en rijd ik rustig naar de club. Ik ga niets anders doen dan anders, al merk je aan alles dat dit een heel belangrijke wedstrijd wordt.”
Kieftenbeld speelde eerder in zijn carrière bij Go Ahead Eagles een halve finale in het bekertoernooi. “Maar dat was heel anders dan nu. We speelden tegen Ajax en het was al een hele ‘happening’ dat we zover waren gekomen.” De middenvelder sprak enkele dagen geleden met zijn zaakwaarnemer René Eijkelkamp over de wedstrijd tegen Excelsior. Eijkelkamp speelde in 1989 mee in de, tot dusver, enige bekerfinale uit de geschiedenis van de Trots van het Noorden. “Hij vertelde dat we moeten beseffen dat dit een grote kans is om voor een prijs te spelen. Zoveel kansen krijg je als voetballer niet om prijzen te pakken. Daar moet alles voor aan de kant, we moeten ze van het veld blazen morgen.”
Hans Hateboer is een van de spelers die in aanmerking komt om de plek van de geschorste Eric Botteghin in te nemen. “Het was zeker een mooie ervaring om zoveel fans bij een training te zien in het stadion,” vond Hateboer. “Maar morgen zal het er nog weer heel anders uitzien,” keek de Beertster vooruit naar het uitverkochte huis van woensdagavond. “Je merkt aan alles dat het een speciale wedstrijd is.”
Net als iedereen in en rond Groningen zal niemand echter de tegenstander onderschatten. “Excelsior heeft een stugge ploeg en is gevaarlijk in de counter. Wij zullen zelf met heel veel strijd en passie moeten spelen, zoals we dat de laatste wedstrijden ook gedaan hebben. Daar richten we ons op. We hebben bovendien thuisvoordeel en met zo’n uitverkocht stadion zal dat zeker een extra steun voor ons zijn!”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard